• Boerin Gerda Tupker en Bets van Hees

    Bronte Kaiser
  • Boerin Gerda Tupker met de twee wensboom winnaars Els Berdee en haar 100 jarige moeder Bets van Hees

    Bronte Kaiser

Wensen komen uit op Hoeve Ravenstein

21-02-2020, 16:11 | Lezersnieuws | Saskia Tupker

PERSBERICHT                                                   

Wensen komen uit op boerderij Hoeve Ravenstein

Baarn- Het is alweer een tijdje geleden dat duizenden bezoekers hebben genoten van alle winteractiviteiten op Hoeve Ravenstein. Onderdeel van de activiteiten was de meters hoge wensboom waarin bezoekers hun wens voor 2020 mochten ophangen.
Ruim 800 wensen zijn in de wensboom opgehangen. Zoals ieder jaar brengt Hoeve Ravenstein 2 wensen in vervulling.

Bijzondere wensen worden vervuld
800 wensen dat zijn er erg veel! Zo vertelt boerin Gerda: “Dit jaar zijn er meer wensen dan ooit in onze wensboom opgehangen. De groene wensboom zag er op 31 december wit uit door de vele wens kaartjes die er in hingen. De wensen waren erg verschillend en origineel, het uitzoeken van de wensen was best een moeilijke klus.”
Ruim 35 kinderen wensten een konijn of puppy voor thuis, anderen wensen een eerlijk vleespakket, vrede op aarde en een goed en gelukkig 2020. Het is de familie gelukt om twee wensen uit te kiezen. Gerda vertelt: “er zaten heel veel mooie wensen tussen. Dit jaar hebben we gekozen voor de wens van Els Berdee en de familie Willemse.”
Els Berdee heeft een bijzondere wens in de boom opgehangen. Haar moeder Bets van Hees – Roest is afgelopen december wél 100 jaar geworden! Els wilden haar graag trakteren op een lunch bij Hoeve Ravenstein, midden in de natuur waar haar moeder vroeger veel wandelingen maakte. De familie Tupker vindt dit een erg leuke wens en heeft Els en haar moeder verwend met een heerlijke High Tea in het dit jaar vernieuwde Boerderijcafé.
De tweede wens is afkomstig van De familie Willemse.  Hun zoontje Liam (3 jaar) wilde graag op de boerderij helpen en een ritje op de tractor. Samen met Boerin Gerda stond de familie Willemse al in de vroege ochtend de koeien te voeren. Waaronder ook hun eigen adoptiekalfje “Liam”, die heerlijk zat te smullen. Daarna was het zo ver, een ritje met de boer op de tractor. Heldhaftig stapte Liam het grote voertuig op met zijn eigen koeienknuffeltje in de hand. Het plezier was goed te zien!

Een jaarlijks terugkerende activiteit

Het is het zevende jaar op rij dat de familie Tupker wensen uit de boom in vervulling brengt.
Wanneer we Gerda de boerin vragen wat de reden is dat de familie zich hier voor inzet licht zij dit graag toe: “we vinden het als familie belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een fijne en betere samenleving. Dit komt ten eerste in onze bedrijfsvoering naar voren. De wensboom actie maakt het voor ons mogelijk om ook iets te betekenen voor mensen buiten de boerderij. Het geeft ieder jaar weer veel energie om de blije wens winnaars te mogen feliciteren. De familie Tupker heeft alle 800 wensen uit de boom gehaald en doorgelezen. Zij hopen dat alle wensen in dit nieuwe jaar uit mogen komen.