• Bij birdnesting blijven de kinderen op het nest en de (gescheiden) ouders wonen om beurten bij hen

    Dubois&Pastoor

open coffee 27 november over birdnesting

18-11-2019, 13:19 | Lezersnieuws | Inge

De Open Coffee Baarn heeft dit keer een bijzonder thema: ‘birdnesting’ ookwel co-kinderschap genoemd. Bij de scheiding blijven de kinderen  'op het nest’ en de ouders wonen om beurten bij hen. Coach Tjarda Dubois vertelt uit eigen ervaring hoe je je kinderen centraal kunt stellen bij een scheiding. Zo voorkom je dat kinderen steeds heen en weer pendelen tussen verschillende huizen en situaties. Deze Open Coffee staat ook open voor belangstellenden die zelf geen ondernemer of professional zijn. Belangstellenden zijn welkom op woensdag 27 november in de Wintertuin, ingang Abel Tasmanlaan 1, Baarn, van 9.00 - 10.00 uur. Toegang gratis.


Co-ouderschap is een bekend begrip. De ouders maken zo goed en zo kwaad als het gaat afspraken over de omgang en voor de kinderen is het schipperen. Elke keer weer je tas pakken, verkassen naar een ander huis naar een andere kamer, je aanpassen aan nieuwe situaties.
Tjarda Dubois en haar ex-man deden dat bewust heel anders. Zij durfden het aan om hun twee jonge kinderen (destijds 10 en 12 jaar oud) in het vertrouwde huis te laten wonen en kwamen om beurten naar het huis. Ze wisselden dus zelf van plek. Ook dat is een hoop geregel en het vraagt veel flexibiliteit, maar dan vooral van de ouders. Voor de kinderen is er maximale stabiliteit. Scheiden kàn dus wel in harmonie. Het belang van de kinderen staat bij co-kinderschap echt centraal en de familiebanden blijven zoveel mogelijk intact. 

Open Coffee Baarn
Tenminste eens per maand is er Open Coffee georganiseerd door de mensen van het Baarns Ondernemers Huys. Dan deelt een (lokale) ondernemer ‘iets bij de koffie’. Wie wil krijgt de gelegenheid om een verhaal te vertellen of een presentatie te geven vanuit zijn/haar vakgebied of eigen ervaringen. Zo delen lokale ondernemers/professionals kennis en versterken ze elkaars ondernemerschap. Bijpraten en napraten met een kop koffie/thee is altijd mogelijk. De agenda is te vinden op de website en op de facebook pagina van het Baarns Ondernemers Huys. De Open Coffee Baarn wordt georganiseerd door Steven Seijmonsbergen steven@seytec.nl en Inge Pastoor, mail@ingepast.nl