• Welkom bij Lokaal-O

    Lokaal-O

Met Lokaal-O verder de winter door

26-01-2020, 18:28 | Lezersnieuws | Hanneke

Blue Monday is gelukkig alweer achter de rug. In Lokaal-O werd er op die dag met veel zin getekend, taart gebakken, thee gedronken, kleding gemaakt en piano gespeeld. Weinig te merken van de januari-blues... De maand kan sowieso niet meer stuk, want Lokaal-O heeft een kans op een donatie van het ING Nederland Fonds ‘Help Nederland vooruit’. Maar dat gaat alleen door als veel mensen op Lokaal-O stemmen. Dat kan tot 12 februari via de site www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-lokaal-o.

En nu terug naar het dagelijkse leven in Lokaal-O. Februari brengt een heel scala aan activiteiten en initiatieven, met voor elk wat wils:

De maand begint meteen met een muzikale avond op zaterdag 1 februari, namelijk een Karaoke-avond van en voor jongeren van 12 tot 30 jaar. 

Energiek Baarn vertelt op woensdag 5 februari hoe je slim energie kunt besparen, ook als je een kleine beurs hebt.

Vrijdag 7 februari is Bios-avond in Lokaal-O. Ben je in alle klimaatellende toe aan een moedmakend verhaal? Kom die avond dan kijken naar ‘The Biggest little Farm’.

En natuurlijk doen we zondag 9 februari mee met Gluren bij de Buren. Swing mee met de Prof. Buysband en bij de Musicalproeverij van Lisette en Jasper van Theaterhuis Marc van Driel.

Na het Gluren op 9 februari kun je terecht bij ‘Lokaal aan Tafel’ met chefkok Anne Slingerland en op zondag 23 februari koken chefkoks Deggii en Bayka uit Mongolië.

Donderdag 13 februari is er een dialoogbijeenkomst ‘Met woningen alleen bouw je geen dorp. De waarde van maatschappelijke initiatieven in Baarn.’ Kom ook, praat en beslis mee! Luister naar de Podcastserie van Eelco Visser die hij hierover gemaakt heeft op onze website. En ook zeer aan te bevelen is de interviewreeks van Christine Schut in de Baarnsche Courant!

Als laatste hoogtepunt van deze maand is er op zaterdag 22 februari de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Zwart-wit met een vleugje kleur!’, georganiseerd door Kunstenaarsvereniging Luna. 

Genoeg te doen dus om de winter verder door te komen. Bekijk de agenda op onze website voor praktische info over alle activiteiten in Lokaal-O.

Lokaal-O is een collectief van initiatieven van en voor Baarnaars, gehuisvest in het oude jongerencentrum De Boemerang, Plataanlaan 1. Zoek je een ruimte voor jouw eigen initiatief? Dat kan voor een kleine bijdrage aan de huisvestingskosten die we met z’n allen betalen.