• Zeilen op het Eemmeer tijdens het kampje

    Erwin Klijn

Zeeverkenners MKWJ starten vaarseizoen 2019

22-05-2019, 13:12 | Lezersnieuws | Scouting

Lang hebben de Zeeverkenners deze winter reikhalzend uitgekeken naar het vaarseizoen.

Eind april konden dan eindelijk de trossen weer los gaan.

Vanaf het Ocrieteiland kiezen de Zeeverkenners en hun leiding het ruime sop om met de lelievletten op de Eem te gaan varen. Eerst wat onwennig nog, want ze hebben nieuwe bootsmannen, kwartiermeesters en diverse jonge leden die verleden jaar overvlogen vanaf de waterwelpen. Maar gaandeweg  wennen ze aan elkaar en de boot. Nieuwe vriendschappen worden gesmeed en veel nieuwe ervaringen opgedaan. Zo konden ze met de leiding samen een heerlijk kampweekend beleven met slapen in de boot en zeilen op het Eemmeer.

 

Robin, lid van de Zeeverkenners, verteld:

“Ik vond het een leuk kampje. We hebben geslapen in de boot, dat was erg krap en heel erg koud. We lagen met de boten aan de monding van de Eem bij een grasveldje. Het ontbijt kregen we buiten. De ochtend hebben we gezeild, toen kregen we lunch en deden een spelletje en de middag hebben we wedstrijdjes gezeild. Er stond toen veel wind, dus best lastig.”

 

Ben jij ook een waterrat en houd je van zeilen? Wil je leren samenwerken en jezelf ontwikkelen en ben jij ook een bikkel? Heb je zin in nieuwe vrienden en vriendinnen en wil je een week mee op zomerkamp? Bij Waterscouting MKWJ, kun je als je 11-16 jaar bent, lid worden van de Zeeverkenners. Eerst kom je 4 keer meedoen en dan beslis je of je blijft. Er is nog genoeg plaats voor meisjes en jongens! Meld je aan bij zeeverkenners@mkwj.nl