• gastgezin met uitwisselingsstudent

    YFU

YFU zoekt gastgezinnen voor buitenlandse scholieren

01-05-2019, 12:21 | Lezersnieuws | Sannee

Make the world your home: word gastgezin van een buitenlandse scholier! Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen in heel Nederland die huis en hart openstellen voor buitenlandse studenten. Zij zijn tussen de 15 en de 18 jaar oud, gaan een trimester, semester of schooljaar naar de middelbare school en leren zo de Nederlandse taal spreken en cultuur kennen.

 

Als YFU-gastgezin deelt u uw verhaal, tradities en gebruiken, terwijl u leert over een andere cultuur - gewoon vanaf de keukentafel! Het in huis verwelkomen van een uitwisselingsstudent is een bijzondere ervaring voor de hele familie en een vriendschap voor het leven is zo geboren. Bovendien kan iedereen gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen, alleenstaanden en same-sex koppels.

 

YFU-gastgezinnen

Kiezen op basis van interesses en hobby's zelf welk gastkind zij verwelkomen

Ontdekken vanuit eigen huis een nieuwe cultuur

Krijgen een andere kijk op de wereld, kostbare herinneringen en een nieuw familielid voor het leven

Verwelkomen het gastkind in huis vanuit de oprechte interesse in hem/haar, zonder financiële vergoeding

 

Wat verandert er in je dagelijks leven?
Een van onze gastouders vertelt: “Je hebt er een meer die naar school moet, die mee eet en die was aanlevert. Maar het brengt ook ander eten, gezelligheid, liefde en leermomenten met zich mee. Mijn eigen kinderen zijn ook gegroeid in hun doen en laten, kunnen meer begrip opbrengen voor andere culturen, hebben meer geduld en willen ook meer helpen.”

 

Wie is YFU?

Youth For Understanding (YFU) is een non-profit organisatie die zich wereldwijd richt op uitwisselingsprogramma’s voor jongeren van 15 tot 21 jaar. YFU Nederland wisselt al meer dan 60 jaar Nederlandse studenten uit met 42 YFU-partners over de hele wereld. We zijn opgericht vanuit de overtuiging dat we met behulp van uitwisselingen meer begrip creëren voor andere culturen.

 

Contact

Wilt u de uitdaging aangaan? Neem voor meer informatie contact op met Inge Vossers via inge.vossers@yfu.nl, bel 0297-264850 of kijk op gastgezin.yfu.nl.