• “Stempelpost 1: Paleis Soestdijk

    Wim Velthuizen

Wandelaars Kiwanis “Paleizen Wandeltocht” brengen geld op voor Scouting

05-06-2018, 10:46 | Lezersnieuws | Jaap

Zaterdag 2 juni organiseerde Kiwanis Hilversum-Baarn voor de 9e maal de prachtige Paleizen Wandeltocht door ons mooie Gooise landschap. Ongeveer 500 wandelaars uit het hele land genoten van deze prima promotie voor onze regio!

 

Al die wandelaars hebben eraan bijgedragen dat de opbrengst dit jaar ruim de € 3.500, -- grens passeerde. Dit bedrag wordt volledig gedoneerd aan het Welpen Scouting Clubhuis Zuiderkruisgroep Hilversum.

 

Mede dankzij het mooie wandelweer stonden de eerste wandelaars al om 07.00 uur te popelen bij Kasteel Groeneveld om op pad te gaan. De eerste stempelpost was bij Paleis Soestdijk, waar menigeen dit fraaie monument nog graag even wilde bezichtigen in oude luister. Iedereen genoot van de prachtige tocht, de terrasjes onderweg en het prima wandelweer.

Ook in 2019 deze unieke wandeltocht.

De Paleizen Wandeltocht is in meerdere opzichten uniek. Dankzij de samenwerking met Staatsbosbeheer, de nieuwe eigenaar van Paleis Soestdijk (waardoor we ook dit jaar weer door de Paleistuin mochten), Kasteel Groeneveld, Grand café Groeneveld, Stichting Smithuyserbos en Landgoed Pijnenburg kunnen wandelaars paleizen, kastelen en natuurgebieden zien die normaal aan het oog onttrokken zijn.

 

Wandelaars kunnen kiezen uit 3 afstanden: 15, 25 en 35 kilometer. Met name deze laatste afstand wordt steeds meer gebruikt als voorbereiding op de 4-daagse van Nijmegen.

Gezien het groeiend aantal deelnemers zal deze wandeltocht in 2019 begin juni opnieuw worden georganiseerd.

 

Opbrengst voor kinderen

Kiwanis Hilversum-Baarn zal de opbrengst van de wandeltocht doneren aan de het Welpen Scouting Clubhuis van de Zuiderkruisgroep te Hilversum, dat aan een stevige opknapbeurt toewas.

Kiwanis Hilversum-Baarn – wie wil meedoen?

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor minderbedeelde kinderen. De afdeling Hilversum-Baarn organiseert activiteiten met het doel fondsen te werven, zoals de Paleizen Wandeltocht, wijnproeverijen en een golftoernooi. De opbrengsten hiervan komen volledig ten goede aan kinderhulp in de regio en internationale kinderhulp projecten. Enthousiaste nieuwe leden zijn bij ons van harte welkom! Meer informatie is te vinden op www.kiwanis.nl/hilversum-baarn