• Geef een prentenboek cadeau

    Stichting Max Velthuijs, licensed by Uitgeverij Leopold/Amsterdam

Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

04-04-2019, 10:47 | Lezersnieuws | Team

De burgemeester en de wethouders van de gemeente Amersfoort en onder andere de directeuren van de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en SKA lezen op 15 april voor op scholen en peutergroepen. Hiermee sluiten de gemeente Amersfoort en Baarn aan bij de landelijke actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Op initiatief van de gemeentes krijgen alle kinderen in de kleuterklas én alle kinderen tussen 2 en 4 in de kinderopvang het prachtige prentenboek ’Kikker is Kikker’ cadeau.

Het landelijke initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Daarom is het prentenboek ‘Kikker is Kikker’ tijdens de actie voor 2 euro te koop in de boekhandel. De gemeenten Amersfoort en Baarn grijpen het initiatief aan voor een stadsbrede impuls voor leesplezier en voorlezen. De gemeente financiert de aanschaf van meer dan 9000 ‘Kikker is Kikker’ boeken om peuters en kleuters hiermee te verblijden. Door dit prentenboek cadeau te doen, willen de organisaties die zijn aangesloten kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers laten zien hoe belangrijk én leuk voorlezen is. Onder het motto ‘033 leest voor’ en ‘035 leest voor’ hebben verschillende samenwerkende organisaties de handen ineen geslagen.

Op 15 april klinkt het startschot voor de actie. Dan lezen de burgemeester en zeven wethouders, en onder andere de directeur van Bibliotheek Eemland, de directeur van Scholen in de Kunst en de directeur van SKA op scholen en peutergroepen voor waarna de boeken worden verspreid. Daarnaast worden er via de website www.033leestvoor.nl tal van leuke creatieve activiteiten rondom Kikker voor proffesionals en ouders gedeeld.

Gemeente Amersfoort, Gemeente Baarn, de Bibliotheek Eemland, ABC, VoorleesExpress, de Bibliotheek Eemland, Boekhandel Veenendaal, De Algemene Boekhandel, MBO Amersfoort, Scholen in de Kunst en verschillende scholen en kinderopvangorganisatie zetten zich gezamenlijk in om Amersfoortse en Baarnse ouders en professionals die met kinderen werken te inspireren vaker voor te lezen. Donderdag 18 april sluit de actie af met een voorleesrecordpoging: aan alle ouders wordt gevraagd hun kind(eren) om klokslag 19.00 uur voor te lezen of de recordpoging in de Bibliotheek bij te wonen.