• Thomas Berge treedt op tijdens de Nationale Hoor2Daagse in Baarn.

    x

Voorkom gehoorschade!Kom naar de Nationale Hoor2Daagse in Baarn

26-04-2019, 14:57 | Lezersnieuws | Marina

Vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei 2019 vindt de Nationale Hoor2Daagse in de Brinkstraat 22-24 in Baarn plaats. Deze primeur heeft Baarn te danken aan de zussen Ilse en Lisette Kolenbrander van hoorzaak Écoutez, de initiatiefnemers van dit muzikaal-informatieve hoorevenement. Écoutez is een vooruitstrevende zaak in hooroplossingen met vestigingen in Baarn, Bunschoten-Spakenburg en Soest. Het innovatieve karakter blijkt onder meer uit het Hoorlab, dat tijdens de Nationale Hoor2Daagse in Baarn wordt geopend.

Waarom de Nationale Hoor2Daagse?

Van de totale bevolking van 19 jaar en ouder geeft 4,5% aan een beperking te hebben in horen. Het percentage mannen met een beperking in horen is in alle leeftijdsgroepen hoger dan het percentage vrouwen. Bij 75-plussers komen beperkingen in horen het meeste voor. In deze leeftijdsgroep geeft 13,3% aan een beperking in horen te hebben. (bron: www.volksgezondheidenzorg.info).

Lisette Kolenbrander, triage audicien van Écoutez: “Alles wat te hard, te veel en te vaak geluid produceert vormt een mogelijke aantasting van ons hoorvermogen. Doel van de Nationale Hoor2Daagse is om aandacht te vragen voor gehoorschade en een lans te breken voor de slechthorende. De ervaring leert dat mensen met gehoorverlies over het algemeen veel te laat de stap naar een audicien zetten, vaak uit schaamte. Daarmee kan het gehoor sneller verslechteren dan nodig. Het effect van gehoorverlies is groot en kan leiden tot psychische problemen en sociaal isolement. Tijdens de Nationale Hoor2Daagse wordt onder meer uitgelegd dat het zo ver niet hoeft te komen.”

Mini concert door Thomas Berge

Het programma van de Nationale Hoor2Daagse is een mix van muziek, entertainment en inhoudelijke lezingen over het gehoor en gehoorverlies. Sprekers zijn: psycholoog/hoorcoach René van der Wilk, KNO-arts dr. Frima van Meander Medisch Centrum en oud-KNO arts dr. Van der Wal, eveneens van Meander. Ilse en Lisette Kolenbrander van Écoutez geven hun onderscheidende visie op hooroplossingen. De algehele presentatie en muzikale omlijsting is in handen van mezzosopraan Mylou Mazali, terwijl de Grande Finale door de populaire hitzanger Thomas Berge wordt verzorgd. Alle programmaonderdelen zijn kosteloos te bezoeken, ook het optreden van Thomas Berge is gratis. Meer informatie is te vinden op www.ecoutez.nl.

Opening Hoorlab | by Écoutez

Direct na de aftrap van de Nationale Hoor2Daagse op vrijdag 10 mei om 10.15 uur door burgemeester van Baarn Mark Röell, wordt het gloednieuwe Hoorlab | by Écoutez geopend. Het bijzondere van het Hoorlab is dat ook de niet-slechthorende (partner, kind, kennis) kan ervaren wat gehoorverlies betekent. Zo hoopt de organisatie van de Nationale Hoor2Daagse bij te dragen aan het begrip voor de slechthorende. Iedereen is welkom!