• Het team van Annalisa, Isabella, Maaike, Madelief, Jennah en Joëlle enorm blij en verrast met hun behaalde gouden medaille

    Eigen foto

VITA 2000 ook succesvol met recreatieturnsters

05-02-2019, 09:29 | Lezersnieuws | Marielle

Zaterdag 26 januari stond voor de recreatieturnsters van VITA 2000 de eerste wedstrijd op de agenda. In Amersfoort kwamen de meiden in actie in teams van vijf of zes tunsters en turnden daarbij ieder maar liefst zes oefeningetjes op drie of vier toestellen. VITA 2000 trad deze dag aan met acht teams.

In de ochtend was het de beurt aan vijf teams van VITA 2000. Twee teams turnden in de categorie Pre-Instap en Instap driekamp (drie toestellen; brug, balk, vloer), één team in de categorie Pre-Instap en Instap vierkamp (vier toestellen; sprong, brug, balk, vloer) en twee teams in de categorie Pupil 1 – 2 , Jeugd 1 vierkamp.

In deze eerste categorie blonk het team van Daphne Hogervorst, Hanna Heimensen, Julia van der Heiden, Liah Egter van Wissekerke, Linsey van Surksum en Rosalie Oberdorfer uit op het toestel balk waarbij zij maar liefst twee punten meer scoorden dan de rest van de teams. Dit team mocht dan ook zeer verdiend het goud in ontvangst nemen. En dat in een categorie van maar liefst vijftien teams!

In de tweede categorie werd er ook enorm uitgeblonken op maar liefst drie toestellen. Op het toestel sprong wist het team van Djamilla Koster, Evi Stolp, Linde Rink, Marijke Funke Küpper en Mila Haas een voorsprong te behalen van een hele punt. Ditzelfde deden zij op het toestel brug. Op het toestel balk scoorden zij, net als het team in de categorie driekamp, ook maar liefst twee punten hoger dan de rest. Het feest ging dan ook nog even door want ook dit team pakte het goud in een categorie van twaalf teams!  

In de laatste categorie waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Het verschil in punten tussen de teams op de verschillende toestellen was dan ook klein. Toch wist het team van Annalisa Rink, Isabella Bornman, Jennah van Velden, Joëlle Buik, Maaike Funke Küpper en Madelief van der Wilden zich met 1,5 punt verschil te turnen naar een eerste plaats van de negen teams. Het team van Feline van den Steene, Lotti van den Esschert, Mies van Merriënboer, Sanneke Hooijer, Senna van der Wijngaard en Sophie Kijk in de Vegte turnde zich naar een mooie vierde plaats. Daarmee behaalden zij helaas geen medaille maar wel een mooie finaleplaats! Wat een gouden ochtend!

In de middag streden er nog drie teams van VITA 2000 in drie verschillende categorieën. Helaas zat er voor deze teams geen podium- of finaleplaats in, maar trots mogen ze zeker zjin!

Met vier teams gaat VITA 2000 zich opmaken voor de finale in april.