Verbinding in de wijk

10-01-2019, 09:55 | Lezersnieuws | Eline

Welzijn Baarn en Welzin werken sinds 2012 samen binnen het wijkgericht werken in de wijken Oosterhei en Baarn Noord. Zij presenteren zich als sociaal werkers die met de wijkbewoners meedenken, adviseren, wijkbewoners met elkaar verbinden, ondersteunen en indien nodig verwijzen. Zij zijn wekelijks op straat te vinden. Zij gaan in gesprek met mensen op straat en zouden ook bij u aan kunnen bellen om te vragen of u plezierig woont en of u nog wensen en/of talenten heeft. Sommige mensen zijn heel tevreden en sommige mensen hebben wensen. Zoals bijvoorbeeld meer contact in de straat, verbeteringen in de buurt of willen zij graag iets in de wijk betekenen door hun talent in te zetten. Zo zijn er bewoners die elkaar willen helpen met de tuin, een boodschapje willen doen voor een andere wijkbewoner of simpelweg eens koffie drinken bij elkaar voor de gezelligheid. Ook zijn er bewoners die een activiteit in hun wijk willen opzetten zoals bijvoorbeeld een high tea, garageverkoop, creatieve middag enz.

 

Heeft u ook ideeën, wensen en of talenten die u graag zou willen inzetten in uw wijk, laat het de sociaal werkers weten. Zij ondersteunen u waar dit wenselijk en mogelijk is.

U kunt hen bereiken door contact op te nemen met een van hen, via:

Eline Gerritsen: 06 – 432 62 967; Masja van der Linden: 06 – 109 12 885; Latifa Souidi: 06 – 106 46 080; Machteld van Vulpen: 06 – 105 70 492.