Veelbelovende start van Baarns Kamerorkest Artoni!

28-11-2018, 18:56 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Stoelen aan de kant geschoven, de lessenaars op hun plek gezet, de musici met violen, cello’s, fluiten, klarinetten en hobo’s in de aanslag. De kennismakingsrepetitie in het kerkje aan de Eemnesserweg vorige week donderdag klonk veelbelovend!

Met de 29 spelende musici uit Baarn en omstreken was het kerkzaaltje goed gevuld. Door de hoge ruimte was de akoestiek voortreffelijk. Nieuwe leden en geïnteresseerden speelden – a prima vista – het stuk ‘Dream Children’ van Edward Elgar, onder de enthousiaste en inspiratievolle leiding van Ali Groen. Ali is aangetrokken als vaste dirigent van dit nieuwe Baarnse orkest.

Na de repetitie was er een gezellige ontmoeting van jong en oud in de koffiekamer. Onder het genot van een drankje en hapjes was er volop gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, of om oude muzikale vriendschappen aan te halen.

Het orkest is ter completering nog druk op zoek naar enkele ervaren violisten en altviolisten, een hoornist en een paukenist. Jong en oud zijn welkom! Heb je orkestervaring en lijkt het je leuk om mee te doen, of ken je iemand die dat graag zou willen, meld je dan aan bij Arja Boasson (035-6314994) of via e-mail: Artoni.Baarn@gmail.com.

De wekelijkse repetities gaan in het nieuwe jaar op donderdag 17 januari van start, aanvang 19.45 uur in de Doopsgezinde kerk aan de Eemnesserweg 63b (tegenover Albert Heijn). De eerste uitvoering van het orkest is op zondagmiddag 12 mei 2019 in de Paaskerk.

Voor algemene informatie over dit mooie initiatief, zie onze kersverse website: www.artoni.nl.