Veel pr’s bij tweede baancompetitie BAV jeugd in Amersfoort (deel 1)

14-05-2019, 21:07 | Lezersnieuws | Alexander

Afgelopen zaterdag 11 mei hadden de BAV pupillen de tweede baancompetitie in Amersfoort. Met maar liefst 82 pr’s, die 23 PR Challenge medailles opleverden en 1 clubrecord was het weer een rijke oogst voor de BAV.

B jongens

Allereerst liepen de jongens Jachi Nwanne, Martijn Kok, Thijs van Amerongen en Teun Hompes naar een hele goede tweede plek op de estafette. Dat was een mooie start. Het Vortex (= fluitraket) werpen ging heel goed, want de wind stond de goede kant op. Onder andere Samuel Sengal veroverde een mooi pr. Op de sprint ging het erg goed met Jachi, Thijs en Teun, wat ook een pr opleverde. Bij het verspringen behaalden Giel Hompes en Jachi ook een pr.  Op de 1000 meter ging het super met Lucas Hoek en Thijs en Samuel liep ondanks een val toch nog naar een goede tijd. Al met al een heel geslaagde dag voor de jongens B!

 

B meisjes

Sofie van Drie, Hinde Wunderink, Daphne Hogervorst en Zoëy Fonken liepen tijdens de 4x40 meter een tijd van 31.35, wat ze een 6e plaats opleverde. Bij het verspringen werd er een pr gehaald door alle vier de meiden. Vervolgens moesten ze de 40 meter sprinten. Dat ging vooral goed voor Fenna van der Laan, die haar pr verbeterde met 0,26 seconden. Na een lange pauze van 1,5 uur was het tijd voor vortexwerpen. Dit ging super voor Hinde, Fenna en Sofie die hun pr verbraken. De dag werd zoals altijd afgesloten met de 1000 meter. Dit was het beste onderdeel van vandaag, want alle 5 de meisjes haalden hun pr en Zoëy zelfs een clubrecord! Al met al was het dus een goede dag, waarop 14 pr’s zijn gehaald door de meisjes B.

A1 meisjes

De MPA1 hebben het allemaal goed gedaan tijdens de tweede competitie in Amersfoort! Ook hier begon het met de estafette, na drie mooie wissels kwamen ze over de finish in een tijd van 39.95s.

Daarna stond hoogspringen op het programma. Dot Pouw sprong goed en verbeterde haar pr naar 1.05m. Ook Cato Hompes sprong lekker en haar nieuwe pr staat nu op 1.00m.

Kogelstoten ging ook goed bij de meiden. Isabelle Lankreijer stootte haar kogel naar 4.58m, een nieuw pr. Ook Jette de Jonge stootte haar kogel naar een nieuw pr, namelijk 4.88m.

Als laatste stond de 1000m op het programma. Lotte Winter verbeterde haar pr naar 4:40.08!

De meiden hebben in totaal 11 pr's gehaald, een resultaat om trots op te zijn!