• Reinier en Joran Perier, winnaars Kik Brinkman toernooi

    Jenny van Dijk

Vader en zoon Perier winnaars Kik Brinkman toernooi BTTV Elan

08-01-2019, 12:30 | Lezersnieuws | Jenny

Afgelopen zondag 6 januari konden leden en belangstellenden van BTTV Elan elkaar een goed nieuwjaar wensen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Aansluitend werd het traditionele Kik Brinkman dubbel toernooi gespeeld.

Voorzitter René Westerdijk opende de receptie door een woordje te richten tot alle aanwezigen. Voornamelijk bedankte hij de vrijwilligers die het verenigingsleven mogelijk maken en de accommodatie onderhouden. Met name werd daarbij genoemd vrijwilliger Fred Schotman, die ondanks dat hij geen lid is van Elan zich inzet om alle kleine onderhoudsklussen aan te pakken.

De opzet van het dubbeltoernooi is dat leden één of meerdere niet-leden meenemen waarmee zij de eerste wedstrijd samen zullen spelen. In de vervolgrondes worden er andere koppels samengesteld om de dubbels te spelen.  Het toernooi wordt op die manier gespeeld met een mooie en bijzondere mix van dubbels, jong en oud, lid en geen lid, door elkaar en tegen elkaar.
Zo kan het dat in de eerste ronde de oudste speler van het toernooi, Elan lid Fred van Zwieten met zijn 92(!) jaar gekoppeld werd aan Floris van 10 jaar, in de geest van het toernooi werd deze wedstrijd een gelijkspel.

Het was weer een gezellig toernooi waarbij veel leden hun familieleden mee hadden genomen om kennis te maken met tafeltennis en een gezellige middag met elkaar door te brengen onder het genot van een lekker drankje en hapje.

Bij dit toernooi gaat het niet om het winnen. De organisatie had voor iedereen een leuke prijs geregeld, persoonlijk uitgereikt door Ans Brinkman, zodat iedereen zich een klein beetje een winnaar voelde. De uiteindelijke winnaars van het toernooi waren Elan lid Renier Perier met zijn zoon Joran. Zij namen verrast hun wisselbekers in ontvangst, waar hun namen voor eeuwig in zullen worden gegraveerd. Net zoals vorig jaar was de familie Laseur goed vertegenwoordigd en nam een heerlijke turco taart in ontvangst.

Al met al weer een gezellig en sportief toernooi en een goed begin van 2019 voor BTTV Elan.