• Informeer anderen

    NL-Alert

Utrechters zien NL-Alert nu ook op vertrekborden bij bus- en tramhaltes

22-11-2018, 10:33 | Lezersnieuws | Amber

Maandag 3 december landelijk controlebericht NL-Alert

Maandag 3 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang je het controlebericht op je mobiel, dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld. Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december in Utrecht ook te zien op veel digitale vertrekborden bij bus- en tramhaltes. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert informeren en alarmeren. Op je mobiel en digitale vertrekborden bij bus- en tramhaltes zie je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Ontvang of zie je een NL-Alert? Informeer en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert
- Lees direct het bericht.
- Volg de instructies op.
- Informeer en help de mensen om je heen.

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.