• Tim van den Dijssel, winnaar HE2 Baarn Open.

    Kees van Harten

Tim van den Dijssel wint HE2 op Newasco Baarn Open 2019Jonge toernooileiders maken feest van Baarn Open

14-07-2019, 23:41 | Lezersnieuws | thijs

Bloedstollende potten, regenbreaks, verhuizing naar de hal, enthousiaste spelers, swingende feestavonden. Het was er allemaal op het afgelopen Newasco Baarn Open tennistoernooi. Soms wilde de wedstrijdleiding wanhopig van het dak springen; van plensbuien en het verwijzen van mopperende spelers naar de hal wordt niemand vrolijk. “Maar zoals deze jonge toernooileiding altijd de perfecte sfeer wist te behouden is zeer bewonderingswaardig”, aldus KNLTB-bondsgedelegeerde Bert van der Ven.

De jongste wedstrijdleiding ooit klaarde de klus en leidde 430 spelers over goede banen van het prachtige BLTC-park. Toernooileiders Brandon Nijholt (20) en Daan van den Burg (21) weten een feestje te maken van het Newasco Baarn Open dat daarmee het best bezette toernooi van de regio is. De planning ging van een leien dakje dankzij het ondersteunende team Boudewijn Bos, Anouk Timmermans, Gwendolyn Evers, Joran de Boer, Vincent Korpelshoek en Victor Salentijn.

En we konden dit jaar ook nieuwe kampioenen feliciteren in de HE2 en DE2. Tim van den Dijssel versloeg in de HE2 in een spannende driesetter nummer 1 van de plaatsingslijst en oud-winnaar Daniel Fennis 4-6/6-3/6-2. In de DE2 won Medy Blankvoort vrij gemakkelijk in twee sets (6-1/6-0) van good young Elleke Wolters-Brölman, die een half jaar na de geboorte van zoon Sam toch maar mooi in de finale stond.

Volgend jaar beleeft het Baarn Open de 50ste editie. Alle oud-toernooileiders slaan dan de handen ineen om daar een waanzinnige week van te maken. Natuurlijk staat het tennis centraal maar van 4 tot 12 juli zal het dagelijks dik feest zijn. Klassiekers als de quiz, de loterij, het koekenpantoernooi en beer-pong-competities worden aangevuld met andere originele activiteiten. En natuurlijk blijft de belangrijkste traditie behouden: de wedstrijdleiding slaapt in tentjes op het park. Dus zet vast in de agenda het grootse sfeervolle Baarn Open Baarn 2020 in week 28, van 4 tot 12 juli. Tot volgend jaar!