• Het terras bij Amerpoort kreeg een grondige opknapbeurt dankzij de inzet van Rotary Baarn-Soest.

    Eelco Nikkels

Terras bij Amerpoort weer fris en fruitigExtreme make–over door Rotary Baarn-Soest

03-04-2019, 09:59 | Lezersnieuws | Marina

Binnen één dag het terras als nieuw, inclusief de aankleding, terrasmeubels, een likje verf waar nodig en een heleboel gezellige plantjes. Dat lukte dankzij de financiële middelen, de inzet en vele helpende handen van Rotary Baarn-Soest.

Schuurmachines, buitenbeits, palen, hekwerk en tientallen potten en planten: met deze ingrediënten gingen de Rotarians afgelopen zaterdag aan de slag op het terrein van Amerpoort, locatie Nieuwenoord. Doel: het terras een nieuwe look geven, zodat cliënten, hun verwanten en medewerkers volop kunnen genieten van het mooie weer. En dat lukte!  
Linda van den Brink, Coördinator Cultureel Centrum: “We kregen direct lovende reacties van de bezoekers. Het terras is dankzij de inzet van Rotary Baarn-Soest een fijne, knusse plek geworden en een mooi visitekaartje voor Amerpoort.”

Vervolg succesvolle Tractoractie


De extreme make-over van het terras kwam niet uit de lucht vallen. Rotary Baarn-Soest schoot Amerpoort al eerder te hulp. Gert Zonneveld van Rotary Baarn-Soest: “Twee jaar geleden hebben wij onder het motto van ‘Een tractor voor Amerpoort: die kar trekken we samen!’ een sponsor/veilingdiner bij Amerpoort georganiseerd. Dat was het sluitstuk van een succesvolle sponsoractie, die maar liefst 42.000 euro opleverde. Van dat bedrag kon Rotary Baarn-Soest de kwekerij van Amerpoort aan een nieuwe tractor helpen, waar nog steeds dagelijks dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Maar er was nog een aanzienlijk bedrag van 15.000 euro over. Van dat geld konden we afgelopen zaterdag het terras van cultureel centrum van Amerpoort een opknapbeurt geven.”

Voor cliënten, verwanten en medewerkers

Het terras wordt gebruikt door cliënten van Amerpoort, hun verwanten, medewerkers van Amerpoort en zelfs mensen van buitenaf komen hier geregeld langs voor een hapje en een drankje. Voor sommige ouders is dit de enige horecagelegenheid waar men terecht kan met hun zoon of dochter. “Het is heel fijn als het op die plek dan prettig toeven is”, licht Linda toe. 


Het Cultureel Centrum van Amerpoort is een multifunctioneel pand met een restaurant dat zeven dagen per week is geopend. Cliënten van Amerpoort volgen hier recreatieve activiteiten. Er huizen verschillende dagbestedingsgroepen (waaronder in het restaurant) en er wordt muziektherapie gegeven. Linda: “Met zo’n mooi nieuw terras maken we dus heel veel mensen gelukkig!”