• jubilaris Hans Nieuwenhuis trakteert

    Rikie van der Werf

Tenniscompetities sluiten jaar af in feestelijke sfeer!

28-12-2018, 12:06 | Lezersnieuws | Rikie

De laatste wedstrijden van de tenniscompetities op maandag- en woensdagmiddag stonden vooral in het teken van gezellig samen spelen en samen vieren. Voor de woensdagmiddag werd het helemaal speciaal, omdat er ook nog een jubileum te vieren was. De oudste deelnemer van de woensdagmiddag vierde met Kerstmis namelijk zijn 75e-verjaardag. Bovendien vierde hij ook nog zijn 50-jarig huwelijk . Hans en Ria Nieuwenhuis delen liefst 50 jaar lief en leed en zijn nog steeds heel blij met elkaar. Om dit dubbel jubileum te vieren trakteerde Hans alle deelnemers op een heerlijk glaasje champagne. Dat werd een mooie start voor een lange en gezellige middag!

Uitslagen maandagmiddagcompetitie

In de hoogste poule, de A-poule werd Karin Molenaar eerste met 44 punten. Karin doet al vele jaren mee en is dit keer boven zichzelf uitgestegen. Iedere wedstrijd wist ze weer te verrassen door tactisch slim spel en een enorme snelheid. Door iedere week weer een zeer sterke partij neer te zetten wist ze de nummer één van vorig jaar van haar troon te stoten!  Paulien van Dijen was zeer goede tweede, want zij behaalde 43 punten. Het was dus een close finish! Ook in de B-poule werd er flink gestreden en was het erg spannend aan de top. Hier scheelden de nummers 1 en 2 slechts twee puntjes. Sophie Nederlof werd goede eerste met 47 punten. Maar ook Jose Saalbrink scoorde goed: zij haalde 45 punten. In de C-poule was het verschil wat duidelijker. Ria van den Hazel deed na jaren afwezigheid weer mee. Het spelletje is ze nog niet verleerd, want met 47 punten werd ze ruim eerste. Evelien deed het ook goed, want met 42 punten eindigde ze voor het eerst op het podium als tweede.

Uitslagen woensdagmiddagcompetitie

Op de woensdagmiddag bereikten twee heren het podium. Ed van der Wal werd eerste met 60 punten, gevolgd door Peter van Aalzum met 50 punten. In de B-poule wist echter een vrouw de eerste plaats te behalen: Anita den Hartog  was eerste met 46 punten. Theo van Aalten werd goede tweede met 43 punten. Anita zal in januari doorstromen naar de A-poule. In de C-poule werd Lidy Kruithof eerste met 45 punten. Zij werd op de voet gevolgd door Anita Valstar met 44 behaalde punten. Ook Lidy zal een poule hoger starten in januari.