• Team Touche '86 N4-2 uit Baarn

    Henk van de Klok

Team Touché ‘86 N4-2 kampioen!De volleybal-meiden van team Touché ‘86 N4-2 uit Baarn mogen zich sinds afgelopen zaterdag kampioen van 2

14-04-2019, 20:28 | Lezersnieuws | Marissa

Team Touché ‘86 N4-2 kampioen!

De volleybal-meiden van team Touché ‘86 N4-2 uit Baarn mogen zich sinds afgelopen zaterdag kampioen van 2018/2019 noemen. Met slim geplaatste ballen, mooi samenspel en een hoop pret wonnen zij afgelopen zaterdag de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Winst op de eerste set was al voldoende om de titel in ontvangst te nemen, maar ‘dik kampioen worden’ is nog beter, aldus de meiden.

De eerste wedstrijd was tegen Sovoco N4-2 uit Soest. De nummer 2 in de competitie. De concentratie was bij de meiden van Touché merkbaar. Met focus speelden ze de ballen gezamenlijk handig over het net. In combinatie met strakke service-ballen, maakten dat ze de eerste set overtuigend buit. Op veel gezichten brak een grote glimlach door en ze straalden van trots. Het was gelukt! Coach Emile van de Klok maakte een snelle ronde langs de meiden en riep op tot concentratie. ‘Nu laten zien dat we ons met recht kampioen kunnen noemen.’

Tijdens de tweede set ontstonden levendige rally’s waar Sovoco ook liet zien dat zij niet voor niets nummer 2 is in de competitie. De meiden uit Baarn kregen hier dan ook de kans hun verdedigingstalenten te laten zien. Zo raapte Tess van der Ham enkele moeilijk geplaatste ballen met succes van de grond. In combinatie met het spelinzicht van haar tweelingzus Anna, werd de tegenstander door het gehele Touché-team regelmatig voor verrassingen geplaatst. Hiermee wist Touché ‘86 ook de tweede set op haar naam te zetten.

Na uitgebreide felicitaties en knuffels van het thuis-publiek en één telefoontje naar huis, was het dan toch echt tijd voor de tweede wedstrijd. Tegen Prima Donna Kaas N4-1 uit Huizen. En wederom lieten de meiden van Touché mooi, snel spel zien. “Mag ik nu? Mag ik nu?”, roept Tess van der Ham naar haar coach. Deze energie laat ieder teamlid de gehele wedstrijd zien. Milou Hinnen slaat met regelmaat ballen superhandig over het net. En Anna van Dam maakt indruk met haar kalme, feilloze service. Delilah van de Klok weet bijna elke bal uit de lucht te vangen en Josje de Boer staat altijd daar waar je haar nodig hebt. Het is dan ook niet verbazend dat onze meiden ook deze tweede wedstrijd met winst afsluiten.

Foto Rij achter, links naar rechts: Tess van der Ham, Emile van de Klok, Anna van der ham, Anna van Dam. Rij voor, links naar rechts: Milou Hinnen, Delilah van de Klok, Josje de Boer.