• Team Griftland Holland4ALS dat 180 km gaat fietsen

    Griftland College
  • Team Griftland Holland4ALS dat 120 km gaat hardlopen

    Griftland College

Team Griftland College Holland4ALS in de startblokken

04-03-2019, 17:11 | Lezersnieuws | Chantal

Trainingsschema’s, gezamenlijke trainingen en zelfs een trainingsweekend. Team Griftland College bereidt zich voor op Holland4ALS, een sportevenement van Stichting Zoalsjan met als doel om geld in te zamelen waarmee hulpmiddelen voor ALS-patiënten kunnen worden aangeschaft. Onder leiding van teamcaptains Jasper Gaasenbeek en Menno Streefkerk, fietst, zwemt, rent en kanoot dit team zich warm om donderdag 30 mei up and running aan de start in Groningen te verschijnen.

Het Griftland College heeft zich als eerste school ooit met een team ingeschreven voor het grote sportevenement Holland4ALS. Om beslagen ten ijs te komen en het teamgevoel te versterken is het team zondag 3 maart begonnen aan hun eerste gezamenlijke training. Met maar liefst 38 man, medewerkers en leerlingen, zal er de komende weken hard getraind worden. Een aantal deelnemers zal straks de complete route afleggen en achtereenvolgens zwemmen, fietsen, hardlopen en kanoën, in totaal 330 kilometer in 24 uur. Ze worden bijgestaan door zogeheten buddy’s. De buddy’s spreken de deelnemers moed in en helpen hen fysiek bij de verschillende onderdelen.

Het doel is om minimaal 25.000 euro op te halen voor Holland4ALS. In oktober is er al een deel opgehaald door de leerlingen van de tweede klassen, met het verrichten van klusjes en het verkopen van spullen. Streefkerk: “We zitten nu op ruim 60% van het streefbedrag. De sponsorgelden en donaties blijven binnenkomen. We hopen uiteraard zoveel mogelijk geld op te halen voor dit vreselijk belangrijke doel”. Naast de sponsorgelden van bedrijven en donaties van collega’s staat er op 8 maart een spelletjesmiddag voor en door medewerkers gepland en vindt op 20 maart de schoolbrede actiedag GEENLES4ALS plaats, waarbij alle leerlingen vrij hebben om deel te kunnen nemen aan diverse activiteiten die zij zelf opzetten

Het Griftland College vindt het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Eens in de 4 jaar zet de hele school zich gedurende een schooljaar in voor een goed doel. In 2011 was dit Stichting Alpe d'HuZes en in 2015 Stichting Roparun. Dit jaar dus Holland4ALS. Gaasenbeek: “Je ziet dat deze triathlon bij iedereen enorm leeft, iedereen vindt het doel erg belangrijk. Als teamcoach en buddy hardlopen draag ik graag mijn steentje hieraan bij!”

Meer informatie: volg de school op social media of kijk op www.griftland.nl of holland4als.zoalsjan.nl/teampage/griftland-college