• Frank Musyer en Karin Pels bijten de spits af tijdens het Sixties-feest in Soest

    Peter Beijer
  • Jan Roels virtuoos op de accordeon

    Peter Beijer

Swingen en terug in de tijd bij Sixties-feest

24-03-2019, 10:13 | Lezersnieuws | Peter

SOEST De tijdmachine staat aan bij Dansschool Sepp. Het Sixties-feest heeft veel mensen naar de Weegbreestraat gelokt waar vijf bands optreden. Het Baarnse duo De Bolero's van Karin Pels en Frank Muyser bijten het spits af. Zij warmen de 300 muziekliefhebbers op voor een tijdreis.

,,These boots are made for walking, that's just what they do..." Karin Pels en Frank Muyser (ooit de frontman van de Baarnse band Les Baroques) gooien de evergreen van Nancy Sinatra de zaal in.

Het publiek, voornamelijk zestig- en zeventigplussers genieten van de hits van weleer. De tijdreis wordt door vijf bands begeleid. Na de Bolero's zorgen The Torero's, The BOB Band, The Old Men's Pleasure Band en The Murphy Jets voor spetterende optredens. Geen kleine namen op het podium. Zo zijn er vocalisten en gitaristen te beluisteren die nog in het voorprogramma van The Beatles hebben opgetreden. The Torero's waren er namelijk bij in 1964 in Blokker. 

Organisator van het muziekspektakel is de Soester Jan van Zal. Hij is tevens de leadzanger van The Old Men's Pleausre Band. Voor een razend enthousiast publiek zet hij het nummer 'He'll have to go' in. De mensen zwijmelen mee met de klassieker. Niet de wat saaie versie van Jim Reeves wordt uitgevoerd, maar de meer melancholieke uitvoering van Ry Cooder. Jan Roels is virtuoos op de accordeon. Het publiek beloont The Old Men's Pleasure Band met een daverend applaus.

Een feestganger laat weten dat de muziek van de vijf bands deze avond herinneringen tot leven wekt. ,,Dit is de muziek uit onze jeugd. Tijdens een avond als deze beleven wij onze jeugd opnieuw. We dansen, hebben plezier en drinken een biertje. Inderdaad, alsof we in een tijdmachine zijn gestapt."

Presentator Peter Beijer laat weten dat in 2020 opnieuw een sixtiesfeest komt. Locatie zal niet de danssschool van Sepp zijn. Deze valt binnenkort ten prooi aan de slopershamer. Maar alternatieve locaties zijn inmiddels in onderzoek. In 2020 opnieuw terug in de tijd.