• Lisanne, Paula, Charissa en Romy met hun welverdiende medaille

    Eigen foto

Succesvolle start van het nieuwe jaar voor VITA 2000

29-01-2019, 09:06 | Lezersnieuws | Marielle

De selectie van VITA 2000 mocht in januari meteen aan de bak. Op 5 januari vond er een extra toernooi plaats waar de selectieturnsters van VITA 2000 aan mee konden doen. Dit toernooi was toegankelijk voor turnsters uit het hele land. Het niveau was dan ook gevarieerd en het deelnemersveld groot. Voor sommigen was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Zo ook voor Romy Vos. Zij heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan verschillende plusonderdelen voor in haar oefening wat kan zorgen voor een hogere moeilijkheidswaarde. Het was natuurlijk spannend of dit ook op haar wedstrijd ging lukken. Op het toestel vloer, waar zij begon, sprong zij meteen een hele strakke arabier – flik flak. De druk was daarmee van de ketel en Romy zat lekker in haar wedstrijd. Dit zorgde ook voor een mooie salto af van brug. Het moeilijkste onderdeel kwam als laatste; balk. Ook hier turnde Romy een hele strakke oefening met weinig wiebels en zonder vallen. Bij de prijsuitreiking mocht Romy dan ook meer dan verdiend het goud in ontvangst nemen!

Op 19 januari vond voor veel selectieturnsters de eerste echte voorwedstrijd van dit seizoen plaats. Deze wedstrijd kan leiden tot doorstroming naar een finale. Niet alleen de meiden van VITA 2000 maar ook de turnsters van andere verenigingen hadden zich goed op deze wedstrijd voorbereid. Charissa Aitink turnde zoals een echte turnster hoort te doen; super netjes! Zij moest helaas wel eenmaal de balk vroegtijdig verlaten, maar dit viel in het niet bij al haar strakke oefeningen die zij had laten zien. Zij kreeg voor haar prestatie het zilver omgehangen. Ditzelfde gold voor Linde Schothorst. Met een mooie salto van brug af turnde zij zich naar een vierde plaats wat het brons waard was.

De dag ging verder met de Junioren recreatieturnsters van VITA 2000. De zenuwen namen op veel toestellen de overhand, maar Jante Helmink wist zich toch het podium op te turnen naar een mooie derde plaats. In de laatste twee rondes werd er afgesloten met de Senioren selectieturnsters van VITA 2000. Lisanne Huijgen en Paula Franssen zijn eerstejaars Senior. Waar dat normaal gesproken een behoorlijke opgave is, kwamen deze meiden eindelijk goed tot hun recht. De afgelopen jaren hebben de meiden hard gewerkt aan nieuwe onderdelen wat in de categorie Junior nog niet beloond werd. Nu betaalde dit zich even flink uit. Bij de prijsuitreiking ging letterlijk het dak eraf, want Paula en Lisanne wisten in deze grote categorie het zilver en het goud te pakken!