Start nieuwe cursusjaar 2018-2019 bij Volksuniversiteit Baarn.

07-08-2018, 10:02 | Lezersnieuws | Roel

In september start het nieuwe cursusjaar 2018-2019 van Volksuniversiteit Baarn.

Volksuniversiteit Baarn biedt een gevarieerd programma in diverse categorieën zoals:
Taal en literatuur, Filosofie, kunst en cultuur, Persoonlijke ontwikkeling en gezondheid, Creatief, Vrije tijd en fotografie en Koken en Proeven.

Het cursusjaar start met een informatieavond op donderdag 6 september 2018 van 19:00 tot 21:00 uur in Theater de Speeldoos. Hier kan men informatie inwinnen over onze cursussen en ook kan men met onze docenten spreken over het instapniveau bij de talencursussen.

Op maandag 10 september houdt Mr Mark Röell, burgemeester van Baarn, samen met mevrouw Meijer, directielid van Paleis Soestdijk, de openingslezing van het seizoen
2018-2019 met als onderwerp de Baarnse kastelen: centra van macht, cultuur en economische dynamiek

Al lang zijn er binnen de gemeentegrenzen van Baarn kastelen en een paleis.
Ze hebben Baarn nationaal en internationaal op de kaart gezet en economische voorspoed gebracht. Waren de kastelen vroeger vooral centra van de macht, tegenwoordig worden ze o.a. gebruikt voor kunst, cultuur en natuur.
Tijdens de openingslezing gaan de beide sprekers in op de betekenis van de Baarnse kastelen en het paleis in de geschiedenis, maar ook op wat zij in de toekomst voor Baarn en omgeving, en voor u als inwoner van Baarn, kunnen betekenen.

De openingslezing wordt gehouden in Theater de Speeldoos van 19:30 tot 21:30 uur.

Het complete programma 2018-2019 staat op de website www.volksuniversiteitbaarn.nl
waar men zich nu al voor diverse cursussen, lezingen en workshops kan inschrijven.

Op vrijdag 24 augustus ontvangen abonnees van de Baarnsche Courant het nieuwe programmaboekje als bijlage bij de Baarnsche Courant en (oud) cursisten ontvangen het nieuwe programmaboekje via de post.
Het nieuwe programmaboekje is vanaf maandag 27 augustus af te halen bij het kantoor van Volksuniversiteit Baarn, Rembrandtlaan 35 te Baarn en is het ook te verkrijgen op tal van plekken in de gemeente Baarn.

Het kantoor van de Volksuniversiteit is vanaf maandag 27 augustus weer geopend en telefonisch bereikbaar (035 - 54 16 033) op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.