Stadskoor Eemnes zoekt tenoren en alten

05-08-2018, 17:02 | Lezersnieuws |

Zing jij graag?

Laat je horen bij Stadskooor Eemnes!

 

Er is weer plek voor enthousiaste zangers die mee willen doen aan een bijzonder project van

Stadskoor Eemnes. Heb je enige ervaring met zingen en ben je alt of tenor? Kom dan langs. Maar ook als je sopraan of bas bent kun je ons komen overtuigen om met ons mee te zingen. ‘Van muziek word je niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder’, zegt neuropsycholoog Erik Scherder. Dat onderschrijven wij van harte.

 

Komend jaar werkt Stadskoor Eemnes aan een wereldpremière: We nemen Dido & Aeneas van Purcell in reprise maar dan in de Nederlandse vertaling. Dezelfde noten met nieuwe teksten, dat vinden we spannend en uitdagend. We zijn nu al nieuwsgierig naar het resultaat maar gelukkig is er nog even tijd om het ons helemaal eigen te maken. Een ideaal moment voor jou om in te stappen en mee te reizen naar de uitvoering in maart 2019.

 

Stadskoor Eemnes is een eigen wijs amateurkoor met klassiek repertoire. Plezier hebben in het samen muziek maken is onze grote drijfveer waarvoor we elke maandagavond bij elkaar komen. We repeteren serieus, met aandacht en met humor. Onze vaste dirigenten Tobias en Berend zijn bevlogen jonge gasten die studeerden aan het Utrechts Conservatorium en die elkaar perfect aanvullen. Tobias Peralta Segura zingt onder andere in het Nederlands Kamer Koor en The Bach Choir of The Netherlands. Berend Stumphius is cellist en ziet overal muziek in. Samen boren ze verschillende krachten aan in het 16-koppig koor, waarvan we soms niet wisten dat we ze in huis hadden. Bijzonder inspirerend en leerzaam.

 

Graag vertellen we meer over Stadskoor Eemnes, maar het werkt het best om gewoon een keer te komen meezingen, dan merken we vanzelf of we bij elkaar passen. Na het project bespreken we met jou of je wilt blijven meezingen of liever verder reist.

 

We zijn reuze benieuwd naar je stem dus aarzel niet om je te laten horen!

De repetities vinden plaats op maandagavonden (27 augustus starten we weer na de zomervakantie) van 20.30 tot 22.30 uur in het IJsclubgebouw ‘De Vaart’, Stadwijksingel 1 in Eemnes. Voor informatie kun je bellen met Veronika Hofstede 06 - 16531548 of stuur een mail naar info@stadskooreemnes.nl of kijk op stadskooreemnes.nl