• Hilde Verweij, Richard Vos, Sigurd van Lommel en Paulien v.d.Werff

    Willy van Dijk-Doornenbal
  • Hilde Verweij

    Johan Bosgra
  • Kamerkoor Vocaliber

    Johan Bosgra

Speciaal Paulusconcert Stille Zaterdag

24-04-2019, 17:24 | Lezersnieuws | Willy

De Pauluskerk was zaterdagmiddag 20 april goed gevuld met liefhebbers van de speciaal voor de liturgische vieringen in de nachtelijke uren voor Pasen geschreven muziek.

Het 'Stabat Mater' van Pergolesi werd heel mooi gevoelig gezongen. De stemmen van Paulien van der Werff (sopraan) en Sigurd van Lommel (countertenor) passen prachtig hierin. Paulien en Sigurd voelen elkaar prima aan en dat is goed te horen. Sigurd van Lommel zingt zijn partij met schijnbaar gemak. Hij weet de versieringen subtiel te plaatsen. Het kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos weefde de zesstemmige ‘Lamentationes’ van Lobo tot een klankrijk geheel.

Hilde Verweij wisselde de gezongen muziek af met haar cellosolo’s. Hoe vaak kun je muziek van de Vlaams-Italiaanse componist Joseph Dall' Abaco beluisteren in Nederland? Bij celliste Hilde Verweij is zijn werk in goede handen.

Het was een ontroerend mooi concert, dat na afloop op verzoek van Richard Vos niet met een – bij deze muziek niet passend – applaus beloond werd, maar met een indrukwekkende stilte.

Het volgende Paulusconcert staat gepland op zaterdagmiddag 18 mei. Op het programma staat dan het ensemble 'Armonico Tributo'. Met als motto ‘Late renaissance tot vroege barok’ worden werken gespeeld van o.a. D.Buxtehude en M.Weckmann.

De Paulusconcerten vinden plaats om 15:30 uur in de Pauluskerk in Baarn en duren ongeveer een uur. De toegang is gratis met een collecte aan de uitgang.