• Boot tillen op het vlot.

    Sabine Joosten

Roeien in alle seizoenen!

11-12-2018, 12:20 | Lezersnieuws | Nicole

‘Van wanneer tot wanneer loopt het roeiseizoen eigenlijk precies?’ is een vraag die regelmatig aan roeiers wordt gesteld. Het idee leeft bij veel mensen dat er met wind, regen en beginnende winterse kou zeker niet geroeid wordt op de Eem. Niets is echter minder waar! Natuurlijk is het ‘t lekkerst om in een korte broek en t-shirt de boot in te stappen, maar het leuke van de roeisport is nou net dat het ‘t hele jaar door kan.

Er zijn wel een paar uitzonderingen, waarbij er op alle roeiverenigingen een roeiverbod wordt afgegeven, dus ook bij De Baarnse Watersport Vereniging ‘de Eem’. 

Er mag namelijk niet geroeid worden als het vriest, bij mist (als de oevers aan de overkant van de Eem niet te zien zijn), bij onweer, bij windkracht vijf of hoger en natuurlijk als het donker is. In de praktijk blijkt het weer echter zelden een spelbreker te zijn en is het gewoon een kwestie van jezelf goed aankleden en lekker de boot in. Door het roeien warm je bovendien vrij snel op en kunnen de jassen meestal uit. 

Kortom, mocht je overwegen om te gaan roeien, laat je dan vooral niet afschrikken door het huidige seizoen en kom langs om kennis te maken. Dit kan door contact op te nemen met de vereniging via het contactformulier op de website: www.bwvdeeem.nl/contact/en een afspraak te maken. Op zaterdagochtend is er meestal iemand van het bestuur aanwezig, die al je vragen kan beantwoorden.
Wie weet tot ziens op het vlot!