• bariton Remmert Velthuis

    Margreet Breukelaar

Remmert Velthuis zingt aria's uit de Passies van Bach.

03-03-2019, 23:01 | Lezersnieuws | remmert

 Op 16 maart om 16.00 uur zingt Remmert Velthuis (bariton) met Arnieke Ehrlich (viool) en Lodewijk Crommelin (spinet) aria's uit de Mattheus en Johannes Passion van Johann Sebastian Bach.


 

Mache dich, mein Herze, rein

In Bach's Matthäus Passion vinden we enkele van zijn mooiste aria's. Voor wie de hele Matthäus een te lange zit vindt, of voor wie er juist geen genoeg van kan krijgen, zingt bariton Remmert Velthuis, in het Witte Kerkje aan de Kampstraat, de vier bekende aria's en recitatieven, waaronder ook 'Am abend da es kühle war'. Daarnaast brengt hij ten gehore het ingetogen 'Betrachte meine Seel' uit de Johannes Passion, en de bas-aria uit cantate 104. Bach's orkestmuziek is voor dit concert omgewerkt voor kamermuziekbezetting; violiste Arnieke Ehrlich neemt de belangrijkste melodiën en obligate secties voor haar rekening, Lodewijk Crommelin speelt op het spinet de ondersteunende orkestpartijen. Zij zullen beiden ook solo werk van Bach uitvoeren.


 

Remmert Velthuis (1978), geboren en getogen in Baarn, thans woonachtig in Haarlem, heeft zich tijdens en na zijn conservatoriumopleiding met vele genres bezig gehouden, en richt zich nu voornamelijk op het rijke oratoriumrepertoire van J.S. Bach. Als solist is hij in Baarn regelmatig te horen geweest bij concerten van het Groot Nicolaas Koor. Hij is als koorlid verbonden aan het Bachkoor Holland, en de Baarnsche Bach Cantorij.


 

Arnieke Ehrlich (1978) deed haar bachelor opleiding in Den Haag, en studeerde als Uitvoerend Musicus af bij Lex Korff de Gidts in Amsterdam. Ze is 1e violiste in Amsterdam Sinfonietta, aanvoerder 2e violen in het Balletorkest, en speelde eerder in onder meer het Residentie Orkest en Radio Filharmonisch Orkest. Zij speelt twee delen uit de tweede partita voor viool solo.


 

Lodewijk Crommelin behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus aan het conservatorium in Den Haag, en is tevens muziekwetenschapper. Hij vervolgde zijn pianostudie in de Verenigde Staten, en volgde internationaal cursussen en masterclasses. Crommelin maakte diverse CD's en speelde in de meeste belangrijke concertzalen in Nederland. Hij speelt tijdens het concert de prelude en fuga in Dis klein uit das Wohltemperierte Klavier.


 

Kaarten voor dit concert zijn voor 8€ te koop bij Boekhandel den Boer, of via remmertvelthuis@hotmail.com. Aan de zaal is de entree 9€.