• Kamerkoor Vocaliber

    Johan Bosgra
  • Cees-Willem van Vliet

    Johan Bosgra
  • Richad Vos (l) en Willem Vonk (r)

    eigen foto

Paulusconcerten

26-06-2019, 17:31 | Lezersnieuws | Willy

Na het geweldige pianoconcert door Felix Justin afgelopen dinsdag staan er in de Baarnse Pauluskerk weer twee nieuwe concerten op het programma.

Het eerste daarvan is op zaterdagmiddag 29 juni om 15:30 uur. Het Kamerkoor Vocaliber o.l.v. Richard Vos en organist Cees-Willem van Vliet hebben een programma samengesteld met muziek van Bach, de Victoria,Tallis en Britten. Naast het begeleiden van de koorzang zal Cees-Willem van Vliet ter afwisseling ook een paar orgelsolo's laten horen van J.S.Bach, Marice Duruflé en Olivier Messian..

Dinsdag 2 juli is het volgende Lunchconcert, aanvang 12:30 uur. De organisten Willem Vonk en Richard Vos zullen samen in verschillende combinaties alle vijf klavierinstrumenten van de Pauluskerk bespelen: het grote orgel, in 1959 gebouwd door Flentrop en het kleine orgel, in 1980 gebouwd door Klop. Daarnaast een klavecimbel uit 1976 en een moderne piano, die ongeveer 15 jaar oud is. Het oudste instrument is een harmonium, in 1863 gebouwd door Debain. Er worden vier-handige orgelstukken gespeeld en combinaties van verschillende instrumenten. Composities van Mozart en Johann Christian Bach, Händel, César Franck en van de Spaanse componist Antonio Soler.

Voor beide concerten geldt dat de toegang gratis is met een collecte voor de musici aan de uitgang.