• Vocaliber, solisten en barokorkest

  J. van Dijk
 • Paulien v.d.Werff en Coert v.d.Berg

  Willy van Dijk-Doornenbal
 • Paulien v.d.Werff en Sigurd van Lommel

  Willy van Dijk-Doornenbal
 • Ambrož Bajec-Lapajne

  Willy van Dijk-Doornenbal

Paulusconcerten

03-12-2018, 17:48 | Lezersnieuws | Willy

Zaterdagmiddag 1 december was een recordaantal Bachliefhebbers naar de Pauluskerk gekomen om te luisteren naar het Kamerkoor Vocaliber, de vier solisten en het uit 10 musici bestaande, op echte barok-instrumenten spelende, barokorkest.

Uitgevoerd werden twee stukken met een heel verschillend karakter: Als eerste een cantate in de volkstaal, gebaseerd op een gedicht van Philipp Nicolai en door Bach bedoeld om tijdens het avondmaal te zingen, gevolgd door een van de Lutherse missen met tekst in het Latijn.

Mooi klonken de door het koor gezongen gedeeltes en de samenklank van de solisten in de duetten voor sopraan (Paulien van der Werff) /bas (Coert van den Berg) en sopraan/alt (Sigurd van Lommel). De solo’s van de bas en de tenor (Ambroz? Bajec-Lapajne) kwamen goed uit de verf, evenals het samenspel tussen instrumenten en solisten, met name hobo en viool.

Dirigent Richard Vos wist een goede balans te creëren tussen solisten, koor en orkest, zowel in de ingetogen delen als ook in de meer uitbundige passages. Na afloop volgde een staande ovatie.

Het volgende Paulusconcert is op 12 januari, om 15:30 uur in de Baarnse Pauluskerk.Dan staat op het programma de 'Messe pour les couvents' (de mis voor de kloosters) van de Franse componist François Couperin. met de bijbehorende gregoriaanse gezangen. Het geheel wordt besloten met de Hymne 'Aurore lucis rutilat'. Deze mis wordt uitgevoerd door Cees-Willem van Vliet, orgel en de Schola Cantorum van de Bergkerkcantorij o.l.v. Richard Vos.

Zoals gebruikelijk is de toegang tot dit concert gratis met een collecte aan de uitgang.