• Ensemble “Armonico Tributo”

    Johan Bosgra

Paulusconcert met zeer afwisselend programma

15-05-2019, 11:28 | Lezersnieuws | Willy

Op zaterdagmiddag 18 mei is er tijdens het maandelijkse Paulusconcert in de Baarnse Pauluskerk muziek en zang te horen van het ensemble “Armonico Tributo”. Dit ensemble heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de late renaissance en de vroege barok. Tijdens dit concert wordt niet alleen muziek uit de 16de en 17de eeuw gespeeld en gezongen, maar ook eigentijdse muziek van Renske Velthuis.

Op het zeer afwisselende programma staan de cantates “Ich halte es dafür” van Dietrich Buxtehude en “Wie liegt die Stadt so wüste” van Matthias Weckman. Van de Italiaanse componist Federico Cauda klinkt “Domine Jesu Christe” en verder worden twee delen uit het Requiem van de zestiende-eeuwse Spaanse componist Tomás Luis de Victoria ten gehore gebracht. Vrolijke Italiaanse dansen van Tarquino Merula zorgen voor een luchtige noot. Een bijzonder onderdeel van dit concert is dat de drie strijkers van “Armonico Tributo” enkele miniatuurtjes uit het nieuwe vijfdelige strijktrio “De Tocht” van violiste en componiste Renske Velthuis zullen uitvoeren.

Het ensemble “Armonico Tributo” ontstond in 2010, toen zes ervaren barok-musici samen gingen werken aan een suite uit het boek “Armonico Tributo” van de Franse componist Georg Muffat. Het repertoire werd uitgebreid met werk van andere componisten, zoals Biber, Rosenmüller en Johann Sebastian Bach.

In 2018 werd het ensemble uitgebreid met twee zangers: sopraan Esther Kronenburg, en bariton Remmert Velthuis. Beiden waren al vaker te horen in Baarn. De instrumentalisten in het ensemble zijn: Esther Nuijten – blokfluit, Richard Vos – klavecimbel, Hans Lub - viool, Terry Pratt – basgamba, Martie Velthuis – altgamba en Marjan Prins, barokfagot.

Het Paulusconcert begint zaterdag 18 mei om 15:30 uur in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte.