Paulusconcert met “Armonico Tributo”

06-05-2019, 12:00 | Lezersnieuws | Willy

Op zaterdagmiddag 18 mei om 15:30 uur is iedereen weer welkom in de Baarnse Pauluskerkvoor het maandelijkse Paulusconcert. Men kan dan luisteren naar muziek en zang van het ensemble “Armonico Tributo”.

Dit ensemble heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de late renaissance en de vroege barok, maar tijdens dit concert zullen de drie strijkers van Armonico Tributo ook enkele eigentijdse miniatuurtjes van de violiste en componiste Renske Velthuis spelen.

Op het zeer afwisselende programma staan verder cantates van Dieterich Buxtehude en Matthias Weckman, en twee delen uit het Requiem van de zestiende-eeuwse Spaanse componist Tomás Luis de Victoria.Twee vrolijke Italiaanse dansen zorgen voor een luchtige noot.

Het ensemble is als volgt samengesteld: Esther Kronenburg-sopraan, Remmert Velthuis-bariton, Esther Nuijten-blokfluit, Richard Vos-klavecimbel, Hans Lub-viool, Terry Pratt-basgamba, Martie Velthuis-altgamba en Marjan Prins-barokfagot.

Het Paulusconcert begint zaterdag 18 mei om 15:30 uur in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte.