• laReverdie

    Eigen foto ensemble

Nieuwe reeks concerten in de Paaskerk

13-03-2019, 18:47 | Lezersnieuws | Kees

Met gepaste trots presenteert de Stichting Kunst & Cultuur Baarn de concertserie voor het seizoen 2019-2020. Onder auspiciën van Prelude is men er opnieuw in geslaagd een fraaie reeks van acht concerten samen te stellen. Zo kunt u in het nieuwe seizoen optredens tegemoet zien van  ensembles als laReverdie, Odyssee, Les Abbagliati, Seconda Prat!ca, Van Swieten Society, l’Amoroso en Le Petit Trianon.

Een van de doelstellingen van de stichting, die het moet stellen zonder enige support van de overheid, is het organiseren van kwalitatief hoogstaande concerten die ook toegankelijk zijn voor liefhebbers met een kleine(re) beurs. Daar is men ook dit jaar weer in geslaagd en dat verdient een compliment.

De serie opent op zaterdagavond 14 september met een optreden van het fameuze Italiaanse ensemble laReverdie. In uitgebreide bezetting wordt dan met het programma “L’occhio de’ cor” een ode gebracht aan de 14e eeuwse componist Francesco Landini. Een maand later brengt het Ensemble Odyssee muziek van Bach, Telemann, Fasch en Graupner en in november brengen de cellisten Gaetano Nassillo en Sara Bennici samen met klaveciniste Anna Fontana 18e eeuwse Venetiaanse cellosonates voor het voetlicht. Ook het decemberconcert belooft veel moois voor de liefhebbers. Dan is te gast het Belgische ensemble Les Abbabliati met het programma 'La Victoire Amoureuse'. De vier concerten die volgen in de eerste helft van 2020 worden verzorgd door de ensembles Seconda Prat!ca, Van Swieten Society, L’Amorosa en Le Petit Trianon. Voor informatie bezoekt u de website: www.preludeklassiekemuziek.nl. 

De stichting Kunst & Cultuur Baarn beschikt over de status Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat u als donateur/sponsor van de concertreeks een aanzienlijk belastingvoordeel kunt genieten. De stichting vraagt van donateurs een minimale bijdrage van € 125. Zij ontvangen een overdraagbaar passe-partout dat recht geeft op gratis toegang tot de acht concerten. Donaties kunnen worden overgemaakt t.n.v. Stichting Kunst & Cultuur Baarn op IBAN-rekening NL91 INGB 0004612963 o.v.v. ‘Donatie seizoen 2019/2020’ en adresgegevens. De passe-partouts worden vervolgens tijdig per post toegestuurd. Nieuwe donateurs kunnen zich aanmelden middels een e-mail aan reactie@preludeklassiekemuziek.nl. Voor losse toegangskaarten wordt steeds een bedrag gevaagd van € 20. Jongeren genieten gratis toegang.