• Een voorgaande maaltijd met Syrische muziek

    Maurice van der Valk

Maaltijd Gastvrij Baarn al voor de dertiende keer

16-02-2019, 20:45 | Lezersnieuws | Maurice

Dinsdag 26 februari tussen 18.00 en 20.30 uur vindt in het Brandpunt aan de Oude Utrechtseweg 4a alweer de dertiende ontmoetingsmaaltijd van Gastvrij Baarn plaats. De maaltijden blijken elke keer een groot succes met telkens zo’n tachtig tot negentig gasten. Dit keer verzorgt de Syrische familie Bashir de gerechten met behulp van vele vrijwilligers.

Het doel van de maaltijden is mensen in Baarn met elkaar in contact te laten komen. Dat geldt voor nieuwkomers, dat wil zeggen statushouders, maar ook voor ‘oude’ Baarnaars. De maaltijden bieden nieuwe Baarnaars een begin van een sociaal netwerk in Baarn en oude Baarnaars een mooie kans om mensen te ontmoeten die ze misschien niet vaak tegenkomen.

Het podium is zoals elke keer open voor iedereen die een bijdrage wil leveren. Wie dit wil kan zich melden bij de presentatrice Helene van Gelder. De ontmoetingsmaaltijden worden gesponsord door de Raad van Kerken en Zin in Baarn.

Aanmelden voor de maaltijd kan via gastvrijbaarn.nl/aanmelden, de lijst bij Vluchtelingenwerk (Wegwijs) of via een WhatsApp-bericht op nummer 0970-13720954.