• De formatie KOZZELTOV

    Piet van Trigt

KOZZELTOV speelde deeep, dark & Vintage

19-03-2019, 12:54 | Lezersnieuws | Koos

Deep, Dark and Vintage. Dit is hoe de leden van de band Kozzeltov hun muziekstijl noemen.

Afgelopen zondag 17 maart heeft Kozzeltov opgetreden voor een volle zaal in de Artishock in Soest. De bezoekers zijn getrakteerd op een hoogwaardig concert.

De band heeft een eigen stijl die je niet snel elders tegenkomt. De verrassende combinatie van instrumenten bracht een harmonieus en stemmig geluid voort.

De lage dark en vintagestem van zanger Koos Olthof (als je dit snel uitspreekt krijg je ‘Kozzeltov’) geeft het karakter van de songs en de band weer. Dit wordt ondersteund en afgewisseld met verfijnd gitaarspel van beroepsgitarist Kees Poulus. Zijn passende solo’s en akkoordenspel zijn een lust voor het oor voor iedere gitaarliefhebber. De stemmige altviool van Meike Simon is een verrassende toevoeging aan de muziekstijl van de band. Vooral de afwisseling van haar solo’s, met de gitaarsolo’s van Kees zijn goed gevonden. De stabiele factor van de band is bassist Mark Gnodde. Hij geeft met zijn klassieke contrabas o.a. de grenzen aan van het ritme.

Als toehoorder word je uit de snelheid van het dagelijkse leven gehaald door de muzikale keuzes van de band. In het begin is het even wennen, maar al gauw neemt de band je mee naar de juiste sfeer. Je krijgt de kans om weg te dromen in je eigen gevoel.

Kozzeltov speelde geen lijkende covers, maar geeft ten alle tijden een eigen draai aan veel eigen en een paar bestaande nummers. Kortom, er werd een knap stukje muzikaliteit rondom de ‘donkere’ muziekkant van het leven tentoongespreid.