• Op de foto 'aandrager' Jacques Roeleveld en voorzitter van de stichting dochter Judith Roeleveld.

    Judith Roeleveld

Kamaria naar school verdient een steuntje in de rug

06-06-2018, 12:52 | Lezersnieuws | Jacques

Kamaria naar school verdient een steuntje in de rug

De onlangs opgerichte Baarnse stichting Kamaria naar school is genomineerd voor de actie Warm Hart van de NCRV. Plaatsgenoot Jacques Roeleveld heeft de stichting hiervoor aangedragen. De vijf goede doelen met de meeste stemmen maken kans op een geldbedrag van €2.500, €5.000 of €10.000. Iedereen met een mailadres kan stemmen op Kamaria naar school op www.ncrv.nl/geven/stichting-kamaria-naar-school.

Jacques Roeleveld: “Kamaria naar school is klein maar fijn. Het is een kleine organisatie die grootse dingen doet. Zij zorgen er namelijk voor dat Masai-tienermeisjes in Kenia, onderwijs kunnen volgen. Iets wat zonder financiële hulp niet mogelijk is. Zonder die hulp worden deze meisjes uitgehuwelijkt. Onderwijs is daarom van wezenlijk belang in hun leven. De stichting maakt geen overbodige kosten, het bestuur werkt geheel op vrijwillige basis. En ik ben natuurlijk heel trots op mijn dochter Judith, die de stichting heeft opgericht.”

Hoewel de actie gaat om de hoogte van het aantal stemmen, is dat niet het doel van Kamaria. Voorzitter Judith Roeleveld zegt op Facebook: “Het is niet het doel van Kamaria om de populairste te worden. We hebben een hoger doel en dat is met onderwijs hét verschil maken in het leven van (Masai) tienermeisjes in Kenia. Het gaat om deze meisjes. Die anders besneden en uitgehuwelijkt zouden worden. Voor niets worden aangezien. Ja dat is de harde waarheid. Dat hogere doel, het leven van zo'n meisje een nieuwe, positieve richting geven, daar draait het om voor mij.”

Iedereen die deze meisjes een stem wil geven, gaat naar www.ncrv.nl/geven/stichting-kamaria-naar-school.