• Johannette Zomer en Bart Schneemann

    Jonas Sacks

JuSt BACH met Johannette Zomer en Bart SchneemannDe mooiste BACH aria’s voor sopraan en hobo en meer….

07-01-2019, 10:59 | Lezersnieuws | Melinda

Met het programma JuSt BACH wil Johannette Zomer samen met hoboïst Bart Schneemann de connectie in beeld brengen die zij beiden met Bach hebben. Maar zij hebben ook een nieuwe generatie componisten gevraagd om hun hedendaagse kijk op Bach te geven. Op vrijdag 18 januari om 20.00 uur in het Witte Kerkje in Baarn.

Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten. Er ontstaan zo twee wegen om naar zijn muziek te kijken: vanuit de historische uitvoeringspraktijk en door een nieuwe generatie componisten. Met gebruik van hetzelfde instrumentarium, historische instrumenten, maken twee jonge talenten, Mathilde Wantenaar en Reza Namavar, een nieuwe interpretatie van de muziek van Bach. Zij schreven nieuwe werken die er zonder Bach niet zouden zijn geweest.

Achtergrondinformatie en kaartverkoop

Kaartverkoop is te vinden op www.zomeracademiezutphen.nl
Kosten kaarten € 17,50 (voorverkoop) , €20,00 (aan de kerk)

Over de musici

Bart Schneemann is hoboïst, dirigent, docent en artistiek leider bij het Nederlands Blazersensemble. Hij studeerde af aan het conservatorium van Amsterdam en was daarna geruime tijd eerste hoboïst bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Hoewel ze een speciale liefde voor barokrepertoire koestert, beslaat het repertoire van Johannette Zomer alles tussen middeleeuwse en contemporaine muziek, inclusief opera, Lieder en 17e-eeuwse Engelse Songs. Ze werkte regelmatig met Barokspecialisten als Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen, Gustav Leonhardt en Paul McCreesh, maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fisher en Valerie Gergiev. In 2013 richtte ze haar eigen ensemble op, het Tulipa Consort, uit een verlangen meer autonoom te kunnen zijn in de keuze van repertoire. Ze verscheen al met het ensemble op de Göttinger Händel Festspiele, bij het Festival van Saintes en de Itineraire Baroque, en in de Holywell Music Room te Oxford. ‘Laudate’ (2016) is het eerste album van Johannette Zomer met het Tulipa Consort.

Het Tulipa Consort zijn Elisabeth Ingenhousz, Marc Cooper viool Yoshiko Morita, altviool Lucia Swarts, cello & cello piccolo Maggie Urquhart, violone Nienke van der Meulen, hobo & blokfluit Yukiko Murikami, fagot Siebe Henstra, klavecimbel.