• Clustermanager Edith Vos van Amerpoort, bestuurder Francois Claessens van Eemland Wonen, huurder meneer Ennahachi en bewoner Frank Simonis van Amerpoort. locatie Jan Steenlaan.

    Ton Kastermans Fotografie

Jan Steenlaan: feestelijk begin van een nieuwe buurt

11-01-2019, 11:47 | Lezersnieuws | Communicatie

Uit zichzelf zouden de omwonenden aan de Jan Steenlaan in Baarn misschien niet zomaar aanbellen bij de nieuwe appartementen en studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar donderdag 10 januari stond de deur open.

Bewoners, familie, omwonenden en betrokkenen bij de bouw vierden de afronding van het nieuwbouwproject met een officieel openingsfeest.

Aan de Jan Steenlaan heeft woningbouwcorporatie Eemland wonen 15 eengezinswoningen gebouwd plus een woongebouw voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar wonen cliënten van zorgorganisatie Amerpoort in 24 studio’s en negen appartementen. Op elke verdieping is er een gezamenlijke groepsruimte. Alle bewoners krijgen in meer of mindere mate begeleiding bij het dagelijks leven.

Duurzame woningen

“Voor ons, Eemland Wonen, is de samenwerking met Amerpoort een manier om invulling te geven aan de maatschappelijke rol van de woningbouwcorporatie,” vertelt bestuurder François Claessens van Eemland Wonen. “De duurzame nieuwbouwwoningen en het woonzorgcomplex laten zien waar wij voor staan: het samen realiseren van duurzame woningen voor al onze huurders in Baarn.”

Eigen voordeur

Voor de cliënten van Amerpoort is de Jan Steenlaan een mooie plek om te wonen, midden in de samenleving. “De nieuwbouw geeft 33 bewoners een eigen voordeur, een eigen douche, een eigen toilet. Op de oude locaties moesten veel bewoners dat delen. Een eigen plek betekent dat je meer toekomt aan je eigenheid,” vertelt Edith Vos, clustermanager bij Amerpoort.

Betrokken blijven

Ze nodigde de aanwezige omwonenden uit om ook na de opening betrokken te blijven bij de buurt en bij de cliënten. Om dat te benadrukken overhandigde ze een houten sleutel aan Frank Simonis, bewoner bij Amerpoort, en aan meneer Ennehachi, die in de nieuwe huurwoningen woont. De sleutel is gemaakt bij de dagbesteding Binnenhof van Amerpoort in Baarn.

(foto: Ton Kastermans Fotografie)