• chef-kok in restaurant Rexdaelder

    Jacqueline Dusink

Hotel Ernst Sillem Hoeve opent vernieuwd restaurant

13-09-2018, 17:57 | Lezersnieuws | Jacqueline

Hotel Ernst Sillem Hoeve te Lage Vuursche heeft deze zomer een nieuw restaurant met live cooking gerealiseerd.

De eerste gasten zijn eind augustus ontvangen en de reacties zijn zeer positief. “Het restaurant is prachtig geworden! Een geweldige kwalitatieve upgrade van het restaurant met mooie en gevarieerde gerechtjes vanuit de open keuken. Een echte aanrader!”

Restaurant Rexdaelder

Bij een nieuw restaurant hoort ook een nieuwe naam: restaurant Rexdaelder. De naam heeft een link naar de rijke geschiedenis van het hotel. In 1694 kocht Justus van Ewijck het landgoed voor 100 rexdaelders, waar later het koetshuis op werd gebouwd. In 1926 werd dit koetshuis door het Nederlandsch Jongelings Verbond (CJV/YMCA Nederland) als buitenhuis gekocht en kreeg de naam Ernst Sillem Hoeve. Een stukje geschiedenis is in bar Rexdaelder verwerkt met diverse bewaarde objecten uit het verleden.

Koken op steen

Verse en lokale producten, ‘less waste’ en interactie tussen gast en medewerkers staan centraal in restaurant Rexdaelder.

Er is een open keuken met verrassende elementen. De koks koken live op natuursteen en maken de gerechtjes op maat klaar voor de gasten. De beefcraft zorgt voor een stoere grill beleving. En de huisgemaakte salades worden gepresenteerd in de Cool-Spot, een open koelsysteem dat niet alleen functioneel is maar ook een ware eyecatcher. Ronald Hansman, de nieuwe chef-kok, geeft samen met zijn keukenteam vorm aan het vernieuwende food concept.

Genieten in het groen

Het groene park rond het hotel is door een nieuwe pui in het restaurant een onderdeel van het restaurant geworden. In combinatie met de natuurlijke materialen met kleuraccenten in petrol, mosterd en grijs, heeft het restaurant een sfeervolle, warme uitstraling gekregen.

Vergaderen en meer

Hotel Ernst Sillem Hoeve heeft 20 vergaderzalen en 85 hotelkamers en ligt in de bosrijke omgeving van de Lage Vuursche, 15 kilometer van Utrecht. Een sfeervolle, inspirerende locatie voor zakelijke bijeenkomsten, zoals trainingen, conferenties en vergaderingen, maar ook voor weekendjes weg, een bedrijfsfeest of een bruiloft. www.esh.nl