• jonge tuinvogels in afwachting van een hapje eten.

    nvt
  • Jonge vogels, elk kwartier krijgen ze een hapje uit handen van de vrijwilligers.

    nvt

Help de jonge vogels!

14-05-2018, 14:10 | Lezersnieuws | Barbara

Het voorjaar is begonnen. De vogels fluiten alsof een lieve lust is en zijn druk bezig met het bouwen van hun nesten. Straks komen de kleintjes. En die kleintjes krijgen wij vaak in de Vogelopvang.  Het kan gebeuren dat sommige jonge vogeltjes uit het nest vallen, of omdat het nest te vol wordt of omdat de wind/regen hier de hand in heeft. Ook kunnen de poezen hier wat mee te maken hebben. Wanneer u een klein vogeltje ziet dat nog geen veertjes heeft kijk dan eerst goed om u heen of u het nestje kunt vinden en zet het terug. Het maakt de ouders niet echt uit dat mensenhanden het kleintje heeft aangeraakt. Ze zullen blij zijn dat het weer terug is. Kunt u geen nestje vinden? Zorg dan dat het kleintje warm blijft, leg het in een zachte doek en breng het naar Vogelopvang Soest.

 

Ziet u een vogeltje met veertjes op de grond, laat het dan lekker zitten. Tenzij het gevaarlijk kan zijn. Kat, midden op de weg bijvoorbeeld. De meeste vogeltjes verlaten het nest om hun vleugeltjes uit te slaan. Ze kunnen nog niet echt vliegen maar proberen het wel. De ouders weten ze prima te vinden omdat de kleintjes roepen om eten én de ouders roepen ook naar de kleintjes. Waar ben je?? Oh hier! Mooi zo, hier heb je wat lekkers.

Veel van die jonge vogeltjes komen bij ons binnen terwijl het eigenlijk het beste is om ze door de ouders te laten opgroeien. We snappen best dat u zich zorgen maakt wanneer zo’n kleintje, voor ons gevoel, hulpeloos is maar dat is echt niet zo. Dus als er geen direct gevaar dreigt voor de kleine lekker laten zitten waar die zit. Twijfelt u? Belt u dan Vogelopvang Soest bellen voor advies. Wij verzorgen ze liefdevol maar het is altijd beter wanneer de ouders dat doen.

Telefoonnummer Vogelopvang Soest: 035-6032844