• Topvloer verwijderen

    Tiemen Tuinstra

Grote renovatie met NLdoet bij Waterscouting MKWJ

17-03-2019, 16:03 | Lezersnieuws | Scouting

Afgelopen zaterdagochtend verzamelden MKWJ vrijwilligers, Wilde Vaartleden  en ouders bij Waterscouting MKWJ op de Dillenburglaan, om verder te gaan met de renovatie van het clubhuis. De MKWJ is afgelopen week gestart met een renovatie van het clubhuis zodat het gebouw nog vele jaren met plezier kan worden gebruikt. We zijn begonnen met het leegruimen van het gebouw, waarna er twee asbestplafonds zijn gesaneerd door firma A.S.E. uit Eemnes.

Tijdens Nldoet hebben we de topvloer verwijderd, het dak afgewerkt en een nieuw, goed geïsoleerd, plafond geplaatst.Ondanks de vele regen en harde wind is er dus hard gewerkt op het dak, het terrein en in het gebouw. De lunch werd door eigen vrijwilligers verzorgd en smaakte erg goed.Dankzij de grote opkomst hebben we veel werk kunnen verzetten.

Komende week wordt de vloer door aannemer Van Garderen stevig en recht gemaakt. Daarna komt er een nieuwe topvloer op. De oude was na 30 jaar echt op, dus kan men weer even vooruit. De gemeente Baarn komt, aan het eind van de klus het gebouw op 29 maart weer helpen inruimen. Dit is via een match op de Baarnse beursvloer geregeld.

Later zal er ook nog een nieuwe schuur geplaatst worden, zodat er voldoende bergruimte voor hun materialen is. De oude schuren  die op instorten stonden waren verleden jaar al weggehaald.

Al het gebruikte materiaal is gesponsord door diverse fondsen. Ook het Oranjefonds heeft een bijdrage geleverd.

Na de renovatie zal het gebouw weer netjes aangekleed worden, waarna het weer in gebruik kan worden genomen. De MKWJ gebruikt het gebouw, naast eigen gebruik, ook voor verhuur. Onder andere cursussen, workshops, vergaderingen en scoutingactiviteiten kunnen hier worden georganiseerd. Heeft u interesse in het huren van onze locatie? Kijk dan op www.mkwj.nl/verhuur.

Iedereen die zich voor ons heeft ingezet tijdens de weken rondom NLdoet, zegt MKWJ: Hartelijk bedankt!