Groenvoorziening Baarn: voorbeelden van een kortwiekmentaliteit

11-06-2019, 16:56 | Lezersnieuws | fabricius

 

Beste lezers

het is alom bekend dat de populatie van onze insecten, bijen, hommels, libelles en de nog kleinere diertjes letterlijk in soorten en aantallen afsterven.

Wat zie ik in Baarn? Vandaag midden in de bloeitijd van het jaar -het is 11 Juni 2019 - maakt de hovenier, in opdracht van de gemeente Baarn, een prachtige heg van nog geen meter hoog een kop kleiner. In deze heg zijn overal prachtige klimrozen omhoog gekomen, en de rozen waren in volle bloei. Waren in volle bloei, want deze gemeente heeft deze rozen eenvoudigweg neergemaaid.

Dit is de afdeling groenvoorziening. Goed gedaan jongens! Jullie zijn echt goed bezig.

Ga zo door met jullie rechttoe rechtaan mentaliteit.

Ik heb nog niet meegemaakt dat de gemeente Baarn met mij meedenkt dus klim ik in de pen en klaag de gemeente aan. 

Een ander voorbeeld is het voortdurende maaien van onze kleine zielige groenstrookjes langs de lanen door Baarn, zoals de van Heemstralaan. Zielig omdat ik na de winter geen weelderige bermen met gras heb zien opkomen. Zodra er weer een paar sprietjes stonden werden ze inclusief de ongelukke krokussen weer neergemaaid. Door wie? Ja de hovenier in opdracht van de gemeente Baarn.

Ik zal u vertellen over mijn telefoongesprekken met deze gemeente.

Eerst over het neermaaien van de rozen. Deelcitaat van de gemeente ambtenaar: " Ja, aan de andere kant moet u weten dat we in de gemeente bezig zijn met de biodiversiteit." Een straat werd genoemd waar ze bermen aanleggen met planten. 

Nu over de kaalslag van de grasbermen en krokussen aan de van Heemstralaan. Deelcitaat van de gemeente ambtenaar: "Wij hebben een afspraak met de hovenier dat de gemeente er op een bepaalde manier uit dient te zien. Verder bemoeien wij ons niet met de interne aangelegenheden van de hovenier".

Ik weet niet of ik moet lachen of huilen over de gemeente Baarn.

De redactie zal mijn artikel wel verwijderen met het argument: "De gemeente Baarn is zijdelings betrokken bij deze aangelegenheid".