• Voorkant van het boek 'De positiviteit van Pilates'

    Marianne van den Heuvel

Ex-violiste Metropole Orkest schrijft boek over Pilates

07-11-2018, 15:24 | Lezersnieuws | Marianne

Na 25 jaar gespeeld te hebben met de groten der aarde zoals Sting, Al Jarreau, Celine Dion maar ook Ramses Shaffy, gooit violiste Marianne van den Heuvel het roer om.

Het uren achter elkaar viool spelen bleek zijn tol te eisen. Pilates was, na het volgen van vele soorten therapieën, het juiste antwoord op de oplossing van haar pijnklachten in nek en schouders.

Dit maakte dat zij zich heeft laten opleiden tot Pilates-trainer, en na tien jaar lesgegeven te hebben naast het vioolspelen in het orkest, nu een boek hierover heeft geschreven.

'De positiviteit van Pilates'.  

Het boek is anders dan andere boeken over Pilates omdat het antwoord geeft over alle onduidelijkheid die er nog heerst rondom Pilates en zijn toepassingen.

Vragen als, kun je aan Pilates doen als je al ouder bent en misschien lichamelijke klachten hebt maar ook of het kan helpen bij incontientie worden beantwoord.

Het boek geeft informatie aan mensen die misschien wel eens van Pilates hebben gehoord en overwegen om het te gaan beoefenen. Tevens staan er reacties in van mensen over wat Pilates voor hen heeft gedaan.

Je kunt Pilates prima combineren met verschillende sporten en voorkomt blessures. Het is niet voor niets dat Serena en Venus Williams, om maar twee bekende sportsters te noemen, aan Pilates doen.

Pilates heeft niet alleen een gunstige uitwerking op het lichaam maar ook op de geest. Een welkome inuvlling met alle stress die we opdoen met onze dagelijkse werkzaamheden en het gevoel bijna continu online aanwezig te moeten zijn. 

'De positiviteit van Pilates' is te koop bij boekhandel Den Boer en kost €12,50