• Jubilarissen van SV Baarn

    P. Korpelshoek

Een goed begin bij SV Baarn

07-01-2019, 17:13 | Lezersnieuws | Paul

Maar liefst 350 leden en familie van leden hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het traditionele ‘Ed Zwanikken Warme Worsten Toernooi’ bij SV Baarn. Verdeeld over drie velden speelden senioren, oudere jeugd, junioren, pupillen en de Green Stars, de jongste jeugd en zelfs ook enkele teams van ouders hun onderlinge duels. Traditioneel werden de warme worsten, snert en glühwein weer verzorgd door Heleen Mulder en Sandra Onderstal, met dank aan de sponsors Slagerij Bokma en Ed Zwanikken Loodgietersbedrijf.

Tijdens zijn eerste Nieuwjaarsreceptie als voorzitter van SV Baarn, stond Evert Jan Stagge stil bij de huidige positieve ontwikkelingen binnen de club. Organisatorisch, maar ook in aantallen nieuwe leden en financiëel gaat het momenteel weer goed met de vereniging. En op sportief gebied gaat het eveneens steeds beter, door de kwalitatief hoogwaardige trainingen die onder leiding staan van Hendrin Khandan en Rik van der Horst, de Hoofd Jeugdcoördinatoren van SV Baarn. Regelmatig weten de scouts van FC Utrecht, Vitesse, Heerenveen en Ajax de weg naar de talenten van SV Baarn te vinden. Met als resultaat dat jeugdspeler Bick Börger uit  JO13-2007-1, met ingang van volgend seizoen bij Vitesse gaat voetballen. Hij kreeg van voorzitter Stagge een mooi boek over Vitesse overhandigd en sprak de wens uit dat Bick daar een mooi hoofdstuk aan toe gaat voegen.

Vervolgens werden maar liefst 8 jubilarissen in het zonnetje gezet. Met enkele vanwege hun langdurige lidmaatschap zeer bijzondere jubilarissen. 25 jaar lid van de vereniging zijn Cor Mercuur en Eric Gremmen. Er zijn vier leden die al 50 jaar lid zijn: Jan Gelijsteen, Gerard Visser, Henny Westerveld en Ank Westerveld. En Willem de Graaf is zelfs al 60 jaar lid. Maar de meest bijzondere vermelding betreft Nico Tomassen, die op 1 december 1947 (!) lid werd van het toenmalige Limvio. Hij is dus nu 70 jaar lid van de vereniging! 

Ook de talloze vrijwilligers werden bedankt, want zij spelen nog steeds een ontzettend belangrijke rol binnen de club.

Natuurlijk werd er ook ruime aandacht geschonken aan de teams die dit najaar kampioen zijn geworden. Zoals de JO14-1, een team dat al jaren met elkaar speelt en met een doelsaldo van +40 bovenaan eindigde. En de JO13-2007-1 werden ongeslagen kampioen in de hoofdklasse en lieten gerenommeerde hoofdklassers als Spakenburg, FC Aalsmeer, FC Almere, Weesp en Diemen achter zich.