Cursus moestuinieren voor beginners

06-02-2019, 11:18 | Lezersnieuws | WimWil je beginnen met een (kleine) moestuin? In deze IVN-cursus helpen we volwassenen een eigen moestuin aan te leggen en te onderhouden. Of het nu in je achtertuin is, in de volkstuin of zelfs op het balkon.
We werken daarbij samen met de natuur.
Deze korte cursus wordt gegeven door twee vrijwilligers van IVN-Eemland.
Zij behandelt de gereedschappen, het verbeteren van de grondkwaliteit, het kiezen van de planten en de werkzaamheden in de moestuin door het jaar heen.
De cursus is theoretisch, aangevuld met enkele praktische oefeningen. Een cursusboekje van IVN is gratis.
Waar?
De locatie is de Kinderboerderij de Veenweide aan het Vedelaarpad (wijk Overhees) in Soest. Daar is binnenruimte, maar ook een fruitpark en een kas; en er wordt gestart met een nieuwe moestuin.
Wanneer en hoe laat?
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op de zaterdagmorgen van 16 maart, 13 april en 4 mei 2019. Tijd: Van 10.00 tot 12.30 uur.
Kosten?
We vragen een kleine bijdrage van €10,-. Koffie en thee is inbegrepen.
Hoe aanmelden?
Stuur een email naar duurzaamheid@ivn-eemland.nl en vermeld je voor- en achternaam, je volledige adres en telefoonnummer. Vermeld ook of je al (enige) ervaring hebt met moestuinen of nog niet.
Je ontvangt een bevestigingsmail met een bankrekeningnummer van IVN-Eemland. Na overmaking van €10,- is je aanmelding definitief.