• Kamerkoor Vocaliber

    Johan Bosgra

Cantate en Mis van Bach in Paulusconcert

23-11-2018, 11:21 | Lezersnieuws | Willy

Liefhebbers van de muziek van Johann Sebastian Bach zijn op zaterdagmiddag, 1 december om 15:30 uur welkom in de Pauluskerk in Baarn voor het maandelijkse Paulusconcert.

Het concert begint met de cantate "Wachet auf, ruft uns die Stimme". Deze cantate werd voor het eerst in 1731 in Leipzig uitgevoerd. Als tekst gebruikte Bach enkele verzen uit een gedicht dat de Duitse dichter en componist Philipp Nicolai maakte bij teksten uit de bijbel, die volgens de traditie op de laatste zondag van het kerkelijk jaar gelezen werden.

De "Missa in G" vormt het tweede deel van het concert. Dit uit 1739 stammende werk is de laatste van de vier zogeheten "Lutherse Missen".

Deze werken worden gezongen door het kamerkoor Vocaliber uit Huizen en de solisten Paulien van der Werff (sopraan), Sigurd van Lommel (countertenor), Ambrož Bajec-Lapajne (tenor) en Coert van den Berg (bas).

Ze worden begeleid door het Barokorkest van de Pauluskerk, bestaande uit Sakura Goto en Ingrid Lubbers (viool), Judit Wesseling (altviool), Nika Zlataric (cello), Sarah Haynes (contrabas), Cees-Willem van Vliet (continuo), Marjan Prins (fagot), Nienke van der Meulen (Engelse hoorn) en tot slot Douwe van der Meulen en Stephan Esmeijer (hobo).

Het geheel staat onder leiding van Richard Vos, de vaste dirigent van Vocaliber en cantor-organist van de Pauluskerk.

Het Paulusconcert begint zaterdag 1 december om 15:30 uur in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn en duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte .