• Activiteit - Mooie Ontmoetingen -

    Mieke Wegerif, Lifetime Fotografie

Buurtontmoetingsplaats Lokaal-O weer onder de pannen: verhuizing na de zomer

20-06-2019, 15:31 | Lezersnieuws | Hanneke

Na de zomervakantie maken de activiteiten en initiatieven van Lokaal-O, de buurtontmoetingsplek in de voormalige Gaspard de Colignyschool, een nieuwe start in De Boemerang.

Bestuur, initiatiefnemers en gebruikers van Lokaal-O zijn blij dat dankzij de gemeente Baarn de huidige en nieuwe initiatieven en activiteiten voorlopig - want ook De Boemerang is een tijdelijke plek - kunnen doorgaan. De gemeente gaat verder met haar ontwikkelingsplannen voor deze locatie, maar in de tussentijd strijkt Lokaal-O neer in het voormalige jongerencentrum aan de Plataanlaan.

In de zomer van 2016 begon Lokaal-O als buurtinitiatief in het leeggekomen gebouw van de basisschool aan de Professor Meijerslaan (Professorenbuurt). Een oproep in de lokale media leidde tot een bruisende ontmoetingsplaats waar allerlei sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven gemakkelijk van de grond komen.

Voorbeelden van de vaste activiteiten zijn de Weggeefwinkel, het initiatief ‘Mooie Ontmoetingen’, repetities van een jeugdtheatergroep, een tekenclub, een buurtbieb en taallessen. De periode waarin Lokaal-O actief was in de Professorenbuurt laat zien dat zo’n laagdrempelige inloopplek in een belangrijke behoefte voorziet als ontmoetingsruimte voor iedereen, met activiteiten die verschil maken in het leven van mensen.

De voormalige school, die gesloopt gaat worden voor de bouw van nieuwe woningen, is een plek waar alle deelnemers met pijn in het hart afscheid van zullen nemen. Maar tegelijk is De Boemerang een ruimte waar bestuur en gebruikers met veel energie en enthousiasme opnieuw een gezellige en gastvrije buurtontmoetingsplek van willen maken.

De datum van het ‘officiële’ openingsfeest eind september wordt nog bekend gemaakt. Houd voor ontwikkelingen ook de website www.lokaal-o.nl in de gaten.

Per 1 augustus krijgen we de sleutel en gaan we klussen en schilderen in de nieuwe ruimte. Op 17 en 24 augustus is er een ‘Painting Party’ waar iedereen die wil komen helpen met schilderen meer dan welkom is. Ook op andere dagen en tijden kunnen we helpende handen en andere ondersteuning goed gebruiken.

Ben je handig en/of wil je ons op een andere manier ondersteunen? Kijk op de website of mail met Birgit Oelkers, oelkers@xs4all.nl.

En iedereen die een eigen idee heeft voor een initiatief of iets wil organiseren in de nieuwe ruimte: neem ook dan contact op met Birgit. Vanaf half september ben je van harte welkom in Lokaal-O in De Boemerang.