• Mark Röell krijgt uit handen van Lions Club Eemland President de sleutels van zijn scooter overhandigd onder het toeziend oog van Rob Metz. Rechts op de foto Paul Frijling en Bas Uyland, die het spektakel organiseerden

    Thomas Meyjes

<strong>Burgemeester Mark Röell wint hoofdprijs in Lukkie Duck Race</strong>

11-06-2018, 09:05 | Lezersnieuws | Thomas

Zondag 10 juni werd de tweede editie van de Lukkie Duck Race gehouden op de Van Weedestraat is Soest. Deze, door de Lions Club Eemland georganiseerde badeendenrace in een speciaal gebouwd zwembad van 50m lengte, trok duizenden bezoekers. De opbrengsten van dit spektakel gaan naar drie goede doelen: SAM² in Baarn, Lot’s Foundation en het Cabrio Openluchttheater in Soest.

 

Loterij en stormbaan

Iedereen kon meedoen met de badeendenrace door een lot te kopen en dat op internet te koppelen aan een van de eendjes in het zwembad. Er werden vier wedstrijden gehouden, drie voor de lotenkopers en één voor de bedrijven die meededen met de bedrijfseendenrace. Om het grootse feest extra luister bij te zetten, werd in de Van Weedestraat ook een monstergrote 100m lange stormbaan neergezet, waar jong en oud zich volledig op konden uitleven… als individu of in een teamwedstrijd.

 

Winnaars

Maar de grote verrassing kwam bij de prijsuitreiking, waar burgemeester Rob Metz aankondigde dat het winnende Lukkie Duck lot gekocht was door zijn Baarnse ambtgenoot Mark Röell, die daarmee een fonkelnieuwe scooter kreeg.

De bedrijseendenrace werd gewonnen door hoveniersbedrijf Boshuizen uit Soest, terwijl de teamrace op de stormbaan werd gewonnen door de Soester vrijwillige brandweer, hetgeen extra leuk was, omdat het juist die mensen waren, die ook de eendjes in beweging zetten tijdens de Lukkie Duck Race.

 

Opbrengsten

De rekenmeesters van de Lions Club zijn inmiddels begonnen om vast te stellen wat de prachtige zondagmiddag heeft opgebracht. Dat wordt bekend gemaakt op de sponsorborrel die op 22 juni gehouden wordt, waar de ruim tachtig sponsors en de goede doelen bij aanwezig zijn.