• bestrating bij de beuken

    Janneke

Bomen en parkeren Oosterstraat

14-07-2019, 10:51 | Lezersnieuws | Janneke

Open brief aan Baarnsche Courant en Burgemeester, Wethouders en de Raad van de Gemeente Baarn,
Baarn 14 juli 2019

Met verbazing lazen wij woensdag 10 juli jl in de krant dat er een aanvraag is voor het kappen van 5 bomen in de Oosterstraat, het herplanten van 6 bomen én het herstel van het troittoir.

Wij hebben al heel vaak gevraagd om dit herstel te doen, wij vragen al zeker 25 jaar regelmatig om dit te doen, omdat het levensgevaarlijk is om hier te lopen!

Maar wat wij ook vragen, is om het parkeerprobleem van dit deel van de Oosterstraat op te lossen.
Voor huizen van dit type geldt een parkeer norm van 1,6-1,8, terwijl ter plekke amper 0,8 wordt gehaald. De auto’s uit de Oosterstraat wijken nu uit naar Ericastraat- Ericahof, omdat hier tijdelijk ivm met het niet in gebruik zijn van het kantoorpand van voormalig B&K iets van parkeerruimte is.
Niet veel, want de Ericastraat heeft zelf al een parkeertekort en het parkeren hier geeft regelmatig gevaarlijke situaties.

Vorige zomer mochten wij bij de Raad-op-pad onze ideeën en problemen én eventuele oplossingen in verband met parkeren op tafel leggen.
Gelukkig zijn er oplossingen en wij hebben dat toen ook aangegeven met cijfers, plaatjes en foto’s!
“U heeft uw huiswerk goed gemaakt”, zoals de raadsleden en de betreffende ambtenaren zeiden.

Wat voelen wij ons dan ongelooflijk in de maling genomen, dat  wij nu uit de krant moeten vernemen dat er 5 bomen worden gekapt en er 6 bomen worden herplant…

Wij worden gewoon gepasseerd, er wordt met ons geld gesmeten, er wordt niks opgelost en zelfs als er iets wordt opgelost, is dat maar een klein deel, nl het struikelen dat we al 30 jaar doen.

In dit deel van de Oosterstraat moeten niet alleen de 5 resterende Acacia’s gekapt, maar ook de enorme beuken, ook bij die beuken is niet te lopen, de resteren 3-4 tegels worden ook door de wortels opgedrukt, de voortuinen en de huizen krijgen geen enkele zon en niemand kan zijn auto kwijt (en ook niet ergens dicht in de buurt ? ).
 

Dus zoals wij al hebben aangegeven; alle bomen in dit deel van de Oosterstraat moeten gekapt en vervangen door een paar diep wortelende bomen, zónder veel bladval, of andere troep dat het trottoir gevaarlijk maakt.
Verder hebben we geen 10-11 tegels van 30 cm nodig om veilig te kunnen lopen, die hebben we al decennia niet meer… een tegel of 4 is voldoende, om elkaar als voetganger te kunnen passeren en de rest kan worden gebruikt voor Amerikaans parkeren, schuin dus, zodat er voor de bewoners in de Oosterstraat meer gelegenheid is om de auto te kunnen parkeren.

Dit is een goed plan, daar waren de ambtenaren en de Raadsleden het mee eens.
Waarom dan nu eerst geld verspillen aan kappen, herplant en tegelen en niet het hele probleem in een keer aanpakken???
(Want de bouw op het terrein van het kantoor aan de Ericastraat zal ook binnenkort eens moeten beginnen en dan kan niemand in de wijk meer ergens parkeren, dus is het aansturen op een verkeers/parkeer infarct)

Wij zouden graag de Burgemeester, raadsleden én betreffende ambtenaren eens in de buurt rondleiden, zodat zij kunnen zien dat Baarn niet bij de stoplichten eindigt, maar wél het Vorstelijke van Baarn ?
 

Graag hierop uw spoedige reactie,

Namens vele buurtbewoners
Janneke Wijchers