BLTC Heren 1 koploper in 2e klasse.Doelstelling bijgesteld van handhaving naar kampioenschap!

12-05-2018, 17:07 | Lezersnieuws | Aernoudt

BLTC Heren 1 heeft na de overtuigende 4-0 winst op VLTV 2 afgelopen vrijdag de doelstelling van de voorjaarscompetitie bijgesteld en uitgesproken voor het kampioenschap te gaan. Aanvoerder Aljoscha Gielkens kon er desgevraagd niet meer om heen: ”dit team laat wekelijks zien dat de 2e klasse niet het eindstation is”. Het team werd vorig jaar kampioen in de 3e Klasse en heeft toen direct de doelstelling van handhaving in het eerste jaar in de 2e klasse uitgesproken. Die doelstelling is inmiddels ruimschoots behaald. BLTC Heren 1 is na vier speelrondes de trotse koploper van de 2e Klasse.

De huidige positie is een resultaat van enorme teamspirit en commitment. Voormalig Clubkampioen Frans Peek omschrijft het als volgt: “Dit niveau dwingt ons op een andere manier toe te leven naar de wedstrijddag. Je mag nu niet meer verzaken. Niet trainen op dinsdag (vrij toegankelijk) of op donderdag (besloten training) betekent geen basisplaats op vrijdag. Het is veelzeggend dat nog niemand een training heeft gemist, ondanks het drukke bestaan naast het tennis.”

Ook de inbreng van nieuwkomer Arnoud Kamerbeek is een groot succes. Hij heeft in combinatie met Aernoudt van der Wilk alle partijen gewonnen. De ervaring en daarmee gepaarde rust en tactisch inzicht van Kamerbeek zijn een waardevolle toevoeging aan het team. Sterkhouders Steven van de Meent en Rob van der Hage kijken met veel vertrouwen naar de toekomst zolang dit team de focus weet te houden op het tennis, en de op de loer liggende randzaken buiten de deur weet te houden.

BLTC Heren 1 : Aljoscha Gielkens (C), Steven van de Meent, Rob van der Hage, Frans Peek, Arnoud Kamerbeek en Aernoudt van der Wilk.