Bewoners Koetshuys Erica in de watten gelegd tijdens wellnessdag

13-11-2018, 15:12 | Lezersnieuws | Annabel

Onlangs hebben de bewoners van woonzorglocatie Koetshuys Erica in Hilversum genoten van een wellnessdag. Vier masseuses waren aanwezig om uiteenlopende massagebehandelingen te verzorgen. Door de aanraking en persoonlijke aandacht ervaren bewoners de behandelingen als een waardevolle ervaring. Dit heeft een positief effect op het gevoel van welbevinden.

Wellness voor welzijn

Tijdens de wellnessdag hadden de bewoners van Koetshuys Erica de keus uit voetreflexmassages, handmassages, gezichtsbehandelingen en massages van de nek en schouders. Op de vijf woonzorglocaties van Domus Magnus in Hilversum, Baarn en Huizen worden regelmatig activiteiten georganiseerd met als thema ‘wellness’. Voorbeelden hiervan zijn beauty-middagen, yoga lessen, maar ook bezoeken aan de kapsalon en manicure- en pedicurebehandelingen. Bewoners stellen de verschillende mogelijkheden voor persoonlijke- en lichamelijke aandacht op prijs en ervaren een gevoel van ontspanning. Om die reden is wellness, naast muziek en creatieve activiteiten, een vast onderdeel binnen het welzijnsaanbod van de woonzorglocaties.

Vorm van communicatie
Ook wanneer het moeilijker wordt om verbaal te communiceren, is aanraking een belangrijke manier van contact maken. In het bijzonder voor mensen met een vorm van dementie. Bij Alzheimer worden delen van de hersenen aangetast, behalve het gebied waar de zintuiglijke prikkels binnenkomen. Massage is een vorm van aanraking en persoonlijke aandacht die als prettig ervaren wordt. Het aanbod van dit soort behandelingen is gericht op het verminderen van spanningen, onrust of angst.

Positieve effecten
Deelname aan ontspannende en betekenisvolle activiteiten helpt bewoners om een zo optimaal mogelijke toestand van welbehagen te ervaren. Daarnaast kunnen wellness behandelingen een positief effect hebben op de nachtrust, het gedrag en de algehele stemming van bewoners. Bij Domus Magnus staat van het leven genieten centraal. Buiten het uitgebreide activiteitenaanbod wordt daarom extra aandacht besteed aan het welzijnsaanbod tijdens themaweken of op verzoek van de bewoners.