• (een deel van) de Bermbrigade en het resultaat.

    Maurice van der Valk

Bermbrigade helpt het Baarnse centrum van 35 kg zwerfafval af

07-10-2018, 10:45 | Lezersnieuws | Maurice

Zaterdag 6 oktober was het weer tijd voor de maandelijkse opruimactie van de Baarnse Bermbrigade. Vanaf de Brink werd om tien uur gestart met het verzamelen van zwerfafval in het centrum.

 

De vijftien vrijwilligers van de Bermbrigade ruimden in een uur tijd de Laanstraat, het parkeerterrein Laanstraat, Eemnesserweg en de Pekingtuin en omgeving op. Een niet onverdienstelijke actie, gezien de 35 kilogram zwerfafval die bij elkaar werd geraapt. Dit maal waren sigarettenpeuken een veel geraapt item.

Onderweg in de Laanstraat werden de drie jongste deelnemers van de Bermbrigade getrakteerd door Abel Hamelink op heerlijke koeken. De ondernemer kon het opruimen duidelijk waarderen. Aan het einde van de maandelijkse actie werd de grote speculaas verdeeld onder de overige vrijwilligers. Die lieten het zich goed smaken.

De Baarnse Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad. Er wordt elke keer één uur ergens in de gemeente Baarn zwerfafval opgeruimd. Een kleine moeite met grote impact. Om kwart voor tien wordt er verzameld op de Brink vanwaar er naar de opruimlocatie wordt gefietst. Iedereen is welkom mee te helpen. Aanmelden mag via Facebook of Twitter, maar is niet per se nodig.